• CsabiDuke
    Sziasztok!
    Azt hiszem még nem írtam ebbe a fórumba, de nap mint nap olvasgatom amiket írtok és a cikkeket is.
    Én egyszer már egy kicsit régebben elgondolkoztam ezekről a témákról, és azt hiszem a haverokkal is beszálgettünk ilyenekről az eget nézve a szánkon 1-1 sörösüveggel, (és melettünk mégtöbbel:)), lehet ezért is gondoltunk olyan dolgokat, lehet hogy ezek csak puszta állatságok amit most leírok.
    Az első gondolatom az volt hogy ugye a fénysebesség valójában az amennyi utat meg tesz a fény egy mp alatt és ez általában állandó (remélem nem írok el semmit).. és elgondoltuk hogy nagyon sok köze van egymáshoz a fénynek és az időnek.
    Vannak távoli csillagok, amire ha ránéz az ember egy szuper távcsővel, és ha kb 2000 fényévre van tőlünk akkor olyan régi adatot látunk róla, ami 200 éve történt ott.. dehát asszem ezt mindenki tudja.
    A lényeg a lényeg.. Ha megpróbálkoznának a tér elferdítésével, mint valamelyik filmben, akkor 1 mp alatt ott lennénk annál a bolygónál amit a földről nézve 2000 fényévre van. Ezáltal azt nem mondom hogy utaztunk az időben, de megspóroltunk 2000 évet:D.. kicsit elborul elképzelés, remélem érthető volt. :D
    Nem vagyok egy tudós, nem is ismerem annyira ezeket a dolgokat, de mindenkinek vannak elképzelései, akkor is ha kicsit abszurd. :)
    Üdv: Csabi