• robocop
    Nos, nem értem, mi a probléma a jövőbe utazással, elvégre ahogy valaki már írta, a hibernáció is az, és ebben az esetben nincs probléma az anyaggal sem, mert ugye végig létezik. Ha nem hibernációs a megoldás, akkor már kicsit meredekebb, de végül is kiveszel egy adott anyagmennyiséget valahonnan, és máshova lerakod, közben senki és semmi nem használja, mert kivetted az adott pillanatban, tehát nem döglik meg egy tyúk, mert a kisujjad részecskéi épp az ő agyába került az idők során.
    A kvantumfizikai tömegről + annyit, hogy ha jól emléxem olvastam, ha két atommagot ütköztetsz nagy sebességgel (fénysebességgel), akkor az ütközés hatására egy nagyobb tömegű mag jön létre, mint a két eredeti mag tömege együttesen. Minnél közelebb vagy a fénysebességhez, annál nagyobb tömegű mag jön létre. Eccerűbben: a mozgási energia átalakul tömeggé. Még mielőtt belekötnétek:
    1. kb 5 éve olvastam ezt, nem bulvárlapban, hanem kvantumfizikával foglalkozó könyvben.
    2. az ellenkező irányba már régóta felhasználjuk a dolgot. Elvégre eszel valamit, megemészted, a lábadban levő izmok megmozdulnak, és mész.

A kvantummechanika törvényei alapján a tömeg és az energia átalakítható egymásba, és ezek összege állandó az univerzumban.
    Ha már rátértem az univerzumra, kicsit offolok is:
    az univerzum végtelen és tágul. Ez a kijelentés nekem bűzlik. Sztem a helyes megfogalmazás: az univerzum végtelen, és a benne elhelyezkedő anyag távolodik egymástól. Egyébként a probléma ott kezdődik, hogy az ember nem tudja elképzelni a végtelen fogalmát.
    Ha valaki kötözködni akar, állok elébe(nem állítom, hogy mindenre tudok válaszolni, de megpróbálom).