• NEXUS6
    "A megbízhatóság nem probléma, üzemi körülmények közt ugyanis önszabályzó a folyamat."

Reméljük! Eddig ugye a kísérleti berendezés pár másodpercig működött, ezzel nem összehasonlítható akár az egy órás üzem sem (idöben már is 2 nagyságrendet ugrottunk), pláne nem egy több hónapos folyamatos üzem!

"Ezt honnan veszed? A fűtőanyag nagyságrendekkel kisebb mennyisége miatt ez eleve nagyon valószínűtlen. "
    Fogtam az altavistámat és megnéztem, hogy pár nálamnál sokkal okosabb de nem feltétlenül hurráoptimista ember mit ír. Hát vagy ők tévedtek, vagy én olvastam roszzul.

Energiaválság:
    30 éve azt gondoltuk, hogy még 30 évre elegendő olaj van, és mit ad isten ma még vagy 30 évre elegendő olaj van;)
    Természetesen az olaj nem kifogyhatatlan, de ha emelkedik az ára, az olyan szempontból jó lesz, hogy az eddig nehezen hozzáférhető készleteket is meg fogja érni kitermelni, ha emellett az autók is kevesebbet fogyasztanak, akkor megjósolhatatlan, hogy meddig lesz elég az olaj valójában.
    Jelenleg nincsen energia hiány sehol, a jelenlegi technológiákkal az energia még évszázadokig biztosítható. Ha Kínának energiára lesz szüksége akkor épít néhány hagyományos erőművet.
    Környezeti válság viszont van! Amikor a foszilis energiatermelés elterjedt, akkor senki nem gondolt arra hogy az energia termelés melléktermékei (CO2, kénvegyületek, légkörbe kerülő nehézfémek) globális környezeti katasztrófát okozhatnak.
    Nagyon dícséretes a gyökeresen új technológiák keresése, de a fő probléma nem a jelenlegi technológiák hatékonyságának elégtelenségével, vagy az energia források korlátozottságával van.
    Bőségesen elég zéró emissziós fosszilis energetikai technológiát fejleszteni és elterjeszteni.
    Sajnos a társadalom forrásai viszont korlátozottak és sajnos a rendelkezésre álló idő is az. Ha ezeket most egy olyan drága technológiára költjük, amiből jobb esetben talán 50-100 év múlva lesz környezetbarát megoldás, akkor el fogunk késni.

Amúgy én is örülnék, ha lenne végre valami a fúzióból (űrhajózáshoz biztos jól jönne), de ez kb annyira kell most nekünk, mint sátras lagziba a vonósnégyes.

1. Te sem tudod én sem tudom, mennyi sugárzó hulladék fog keletkezni, én csak azt mondom, lehet hogy nem kevés. Ráadásul a felaktiválódott fémötvözetek azért jó pár ezer évig megtartják a sugárzó képességüket!
    2. A század elején úgy gondolták, hogy mára vagy 150 év lesz a várható élettartam, meg hogy legyőzzük a fertőzéseket. Mi lesz ha a SW szerű űrtechnológia mindíg is csak álom marad! Akkor a hulladék szépen itt marad a Földön.
    3. És épített már valaki ilyen hosszútávú tárolót? Tudtommal még nem, szal egy kicsit ez is sci-fi.