\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Clidey
    Ez így nagy majdnem igaz amit mondasz, de én úgy tudom a történetet, hogy amikor az a bizonyos 142 elhagyta a szárnyait Csehországban, akkor azonnali hatállyal le lettek állítva a gépek az egész világon. Majd az eset kivizsgálása után a gyár kiadott egy bulletint, miszerint csakis főtartóvasalás-erősítés után repülhetnek újra a 142-esek. Ezt persze csak a gyárban csinálhatták meg sehol máshol. Állítólag Nyíregyen is csináltak egyet, de azt a gyár nem fogadta el (ennek a gépnek nem tudom mi lett végülis a sorsa - az is lehet hogy csak urban legend). Szóval ekkor indultak meg a karavánok a világ minden tájáról Otrokovice felé.

Ami nem gyűrűzött be hozzánk (értsd: a magyar hatóság nem adta tovább a magyarországi üzemeltetők felé, nem is fogadta el) az az, hogy ama bizonyos bulletin azt is tartalmazta hogy ezen vasaláscsere után a maradék műrepidőt még ki lehetett volna repülni a gépekből, utána viszont már csak a komplett szárnyak lecserélése és AMU-1 beépítése után lehet ismét műrepülni az adott géppel. Akkor viszont 5500 órát, ahogy mondod te is.
    Ezzel szemben nálunk azt mondta a hatóság, hogy ha megvan a vasalás-csere, akkor is csak normál kategóriában repülhet a gép, a benne levő maradék műrepidő meg mehet a levesbe. :(
    Tehát tudtommal Magyarországon jogilag egyesegyedül a SGD műrepülhet az új szárnyaival.