Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Sziasztok!

Nem tudjátok hogy a Condor fut a Vista 64 bites (magyar) verzióján?
A válaszokat elõre is köszönöm,
Papa01

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Köszi, viszont!

Szia

Nem szoktam fórumozni, máshol se
csak ezt írtam fel
köszi ha körbe kérdezed
az ár irányár
TVSRE-ben nem vagyok klutag
most tagság nélkül Jakabon nyomulok (eddig egyszer tudtam kimenni)
jó repülést
üdv
Szia Zsír!:)

Rég hallottam felõled. Te is megfordulsz erre?:)
Szemüveg ügybe ha gondolod, körbe kérdezek itt pár embert a Vadkeleten. Lassan jön a nyári tábor, hátha kell valakinek egy jó pilótaszemüveg:)

Miújság Szandán?:)

Üdv.: Szatyi

Sziasztok
Eladó egy Randolph Aviator pilótaszemüveg.Vadiúj, sose használt, még a címke is rajta van. (egy ismerõsnek kellett évekkel ezelõtt de nálam maradt)
52 mm, arany keret, AGX (szürkészöld lencse)
Irányár: 25000 forint (neten kb 28-ért láttam)

Sáry Zoltán
[email protected]
06-30-239-78-39
Kecskemét-Szolnok-Bp OK

üdv
Tornyai János
http://www.condorclub.co.za/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=81

Erre valahogy reagálnunk kellene, még most, amíg nem késõ!!!!

Tornyai János
Bizony bizony.......
Azért sem kapsz senkitõl serialt, mert azzal tönkre teszed annak a játékát is akitõl kaptad. Viszont azt irod hogy neked már van, akkor tudod használni a patcheket.....

nemis akartam én kérni csak patchet akartam letölteni de tényleg nincs fent csak a legujabb.köszi a válaszokat

Brian89
hát akkor sajnáljuk...pechedre kevés játék van aminek a gamerei ennyire összetartóak lennének, elég valószínûnek tartom hogy senki nem fog Neked adni nem, hogy saját kódot, de még keresni sem fog segíteni...
ez nem half life, tessék megvenni!

ps: mostmár nekem is megy az oldal, fórumon rá is kérdeztek hogy mi a helyzet, válaszok: http://forum.condorsoaring.com/viewtopic.php?t=10248

nemkellet kunyerálni.serial kódot lehet találni néhány oldalon

Papirzacsi
Na mivan, sok évnyi megeröltetõ kunyerálás után sikerült szerezned egyet?

Nálam ment az oldal 11-kor, és most is. Viszont nincsenek fent régi peccsek, csak a legújabb, bukta.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

nem száll el mert 1.1.0ig van serialom.Már régen is játszottam a gameval csak most ujra elõvettem...

Brian89
a hivatalos oldal tényleg megnyúvadt valamiért...tudtommal máshol nincs fenn patch...eredeti condorod van? ha nem akkor megse próbáld felpatchelni mert elszáll tõle a progi...

Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy honnan tudnék leszedni a Condor-hoz patcheket.Jelenleg a hivatalos oldal nem mûködik.Amugy 1.0.9,1.1.0-ra lenne szükségem.
Elõre is köszi!

Brian89
Na mi van emberek???
mindenki repül?:) 1 hónap post nélkül:(...

gondolom már mindenki repült azért valamennyit az idén..
engedelmetekkel megmutatom mit sikerült tegnap:

http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gliding/flightinfo.html?flightId=129067575

egyébként nagy idõ volt tegnap, 500as..így ezúton gratulálnék Csonka Pistinek aki be is bizonyította h tényleg 500as idõ volt tegnap:)))

http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gliding/flightinfo.html?flightId=132325384

Brian89
az biztos h több hasznát fogod venni a fizikának:) igazság szerint a közép infómnak én pl semmi hasznát nem veszem itt, a fizikából viszont pénteken zh:)

am sztem a legegyszerûbb út egy jó matek emelt meg egy felsõfokú nyelvvizsga lenne...az is jól jön nyíregyre ha tudsz angolul:P

Brian! Köszi a segédleteket!

Azt még nem döntöttem el hogy fizika vagy infó legyen. :) Infó lenne az egyszerûbb út, fizika a nehezebb, de az biztos, hogy késõbb a kifizetõdõbb. Infóm középszinten 94%-os lett, az Excelben pár képlet fogott ki rajtam. Nézegettem az elõzõ évi program feladatokat és már nekem is kezd elmenni a kedvem az infó emelttõl. Picit olyan IKEA állásinterjú szagúak. :D

Az elõzõ évi kidolgozott fizika emelt tételeket nem tudjátok, hogy a neten hol lehetne fellelni?

Én meg másfél éve Nyíregyre járok, és az infónak semmi hasznát nem vettem eddig:) Minden a fizikára épül. Hidd el, jobban jársz vele:DD

Szerintem meg fizika:DDD<#crazya>

Brian89
http://www.eet.bme.hu/~pohl/ C segédlet
http://bagira.iit.bme.hu/~szebi/ c++ segédlet

kezd a C nyelvvel a tanulást..a ha nem tanulsz meg objektum orientáltan programozni akkor a cpp lényegében nem nagy változás, de legalább a printf formátumstringjeit meg egyéb c-s marhaságokat akkoris el tudsz vele hagyni...de elõször tanulj meg C-zni, anélkül a cppbõl semmit nem fogsz érteni.

Ok. :) Idõközben megnéztem, nem a Tanuljuk meg a C++-t 24 óra alatt könyv van meg, hanem a Bjarne Stroustrup-os. Nincs meg véletlenül valakinek a Tanuljuk meg a C++-t 24 óra alatt címû könyv? :) Vagy melyik C++-os oktató anyagot ajánlanád?

Brian89
Pascalt neeee!!!!
Sose!!!!
Egy elavult, szar nyelv, teljesen használhatatlan...ÉRETTSÉGIHEZ IS...a mai napig nemtudom hogy lehetne bonyolultabb adatszerkezeteket megvalósítani vele.Gyorsan felejtsd el...Ezenkívül maga a program is olyan, hogy ha írsz valami hibát, lehet az életbe nem jössz rá h mi volt az...ugye nem kell ecsetelni a különbséget egy 2008as microsoft szoftver meg a Pascal 30éves kostrukciója között?
Nem véletlenül írtam h a c-s vonalat használd, mint mondtam egy éve infóra járok a BME-n úgyhogy ha nem is vagyok profi programozó de ennyire megbízhatsz bennem, nem mondok hülyeségeket:)

UI:az érettségi forráskódjának kiterjesztése .pas...erõsen árulkodik h egy mezei pascal kódról van szó:)

Idõközben megnéztem az emelt érettségik megoldásaikhoz csatolt forráskódokat. Ha jól látom Delphi-ben írták a forrásokat. Asszem a Delphi a Pascalon alapul. A Pascal mennyire könnyen tanulható nyelv?

Én sajnos egyiket sem ismerem, Turbo Pascalban programoztam, gimiben ezt erõltették ránk:)

Basszuskulcs az Informatikai alapismeretek nevû tantárgy elõzõ érettségijeit töltöttem le. :) Bocs, lámesz vagyok.

Amúgy ha netán mégis infóra adnám a fejem, akkor a Visual Basic és a C++ közül te melyiket ajánlanád tanulás szempontjából? Tényleg nincs szükségem a késõbbiekben profitálható tudásra, csakhogy viszonylag "egyszerû" alkalmazásokat tudjak írni, hogy az érettségin átmenjek. Szívem szerint a C++-t tanulnám, de fontos az idõ is, mert bizony közeleg az az októberi érettségi is, de nagyon. C++-ból megvan a Tanuljuk meg... széria könyve, abból szeretnék tanulni, sajnos a Visual basic-est még nem sikerült beszereznem.

Most néztem meg az októberi infó feladatsort, és õszintén megmondom, nem tudom, milyen megválaszolós kérdésekrõl beszélsz:) Én csak a szokásos gyakorlati feladatokat látom:)

Újra elõtúrtam a fizika könyveim nemrég, csak még ezt nem tudtam, hogy fizika, vagy infó legyen. Nekem a matek érettségi nem lett valami jó, szóval asszem ott is érvényes lesz a könyvek elõszedése általánostól kezdve...

Amúgy az infó emeltnél szerinted most is úgy lesz, mint az elõzõ évi októberinél, hogy nem csak feladatok lesznek hanem megválaszolós kérdések is?

A matek közép rém egyszerû, nekem 98% lett úgy, hogy egy percet nem tanultam rá (értsd szó szerint!) A fizika emelt se nehéz, ha tanulsz rá. Az infó emeltre két évet készültem, mint említettem, és még így is meggyûlt vele a bajom, szóval én mindenképpen a fizikát ajánlanám.

Egyenlõre még csak terv. :) Kellene egy középfokú nyelvvizsga, 95-98%-os infó vagy fizika érettségi emelt szinten, és egy 95%-os matek középszinten. Így lenne 460-466 pontom. Elméletben szép, de ennek van két neuralgikus pontja: a matek és az infó/fizika érettségi. :D

Szia!

Az az egyszerû kis programocska nem lesz olyan egyszerû:) Olyan marhaságokat ki tudnak találni, hogy csak néztem... A programozáson kívül nekem az összes többi feladat majdnem hibátlan lett, mégis 66%-os lett az egész érettségim... Ha még nem döntötted el, hogy márpedig te infóból szeretnél érettségizni, akkor én a fizikát ajánlom. Egyrészt szerintem könnyebb is (emelt szinten 90%-ot írtam, úgy hogy kb fél év alatt készültem fel magamtól szinte nulláról, programozást meg két évig tanultam a gimiben...), másrészt jobban hasznát fogod venni (Baluxx-tól tudok a tervedrõl, nem tudom itt publikus-e, szándékosan nem írtam róla:)) Na mindegy, a lényeg, hogy ehhez sokkal jobb lenne a fizika. Egyébként pedig örülök hogy így döntöttél, várunk szeretettel, és sok sikert hozzá!:)

Üdv.: Szatyi

Szia!

Köszi a választ. A C++ egyértelmû nekem is, hogy legjobb nyelv, csak igazából nekem arra kellene most, hogy annyi tudásom legyen, hogy meg tudjam írni az emelt érettségin azt az egyszerû kis programocskát. :) Elõször a Visual Basic-re gondoltam, de ha lúd, akkor legyen kövér. :) Megpróbálom a C++-t. :)

Brian89
jah és a lényeget elfelejtettem:
a c++ objektum orientált nyelv, ami kurva jól jön:) majd mikor c-ben írnád az egymásba fésült láncolt listákat akkor rájösz h mennyivel jobb ha van egy class és objektumok:)

Brian89
Szia!
Igen, van programozás...emellé talán power point nincs, de asszem word, excel access meg weblap ott is van, és nehezebb persze mint a közép. Én programozásból a C-t ajánlanám, bár kicsit elfogult vagyok mert lassan 1 éve azt tanulom itt az egyetemen:)
Sõt, méginkább c++-t...a c-nek vannak szép nagy marhaságai, néhol bonyolultabb mint a c++ és vannak háklis dolgai, ügyesen meg kell vele tanulni bánni:)

Amúgy mindegyik érettségi elején ottvan h válaszd ki h mibe fogsz programozni, természetesen minden fel van téve a gépre és választhatsz...szépen néznénk ki ha 5 programnyelven kéne tudni programozni egy érettségihez:)
amúgy megnéztem a szoftverlistát amit adtál: "MS Visual Studio 2008 Professional Edition" Õ lesz a barátod:)
nagyon jó kis progi, az összes c-s nyelvben(meg még sok minden másban) lehet benne programozni és nagyon jó lehet vele hibákat keresni, debuggolni.Meg ugye van intellisense(felkínálja a lehetõségeidet, sok írást megspórolsz vele stb).
Rem kielégítõ volt a válasz:)

Laci

Tételcímek idõközben meglettek. Néhány középszintes kidolgozott tételemet tudom majd használni emelt szinten is a maradékot meg majd összeollózom.
Amúgy szerintetek melyik programnyelv megtanulásába kezdjek bele? Én a Visual Basic-kel szemezek, mert elsõ látásra könnyebbnek néz ki, mint a C. Aki volt már emeltes vizsgán, az meg tudná mondani, hogy a gépre fel vannak telepítve ezen programozói felületek közül az összes, vagy edig zsákbamacska alapon ott derül ki, hogy melyik programot kell majd használnod programot írni?

Sziasztok!

Szeretnék majd újraérettségizni emelt szinten számtechból. Tudom szemétség, hogy itt lejmolom, de véletlenül nincs meg valakinek Informatikából az emelt szintû kidolgozott szóbeli tételek? :) Továbbá aki érettségizett emelt infóból, az meg tudná mondani, hogy miben tér el a középszintûtõl? Úgy hallottam van programozás is, igaz ez?

Tornyai János
Létrehoztam egy versenyt Milos 3 térképén csillagtúra szerünen.Minden verseny arról a repülõtérrõl indul ahol az elözõ szám véget ért. Így három scenery-n keresztül Prievidzáról indulva és 10 verseny szám után oda vissza érkezve zárul a verseny.
Ha valakit értdekel akkor ezen a linken regisztrálhat. 10 verseny nap, 2500 kilométer.

az említett embert én is láttam repülni a bordó CORVUS-szal jakabon az air rallyn
hát elég bátorság vpét tõle amit csinált
de a gép kibirta és akármikor nyistölte mindig EGY DARABBAN HOZTA LE A GÉPET
ettöl még a Õ.F gépe lehetett rossz
de hangsúlyozom nem minde gép szar

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

nem akarom õt hibáztatni,de nem zárhatjuk ki az õ hibázát sem
tény a géppel voltak problémák
de nem minden CORVUS-szal

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

ki kényszerítette rá?hogy beleüljön

anno szegeden egy szintén nagytudású pilóta ugy szállt le az aszfaltra,hogy 3 szor pattant el a gép ezek után kétszer orfutós talajfogás ,szegény futó persze nembirta kitört
segédtartó megmozdult ,nagyjábol enyi sérülés lett
mi volt a pilóta válasza?
szar a repülõ
elötte már egyszer másik reptéren ugyanezt ejátszotta

a biróság és az ügyészség vádolhat
mi csak max véleményt mondhatunk
ls ha ez a gép amit leirtál,hogy recseget ropogott meg leállt a motorja,akkor minek repült vele?
kérdezem én?

Clidey
Te is igazat szólasz vala, Jani!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nos, erre továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nincs az az Isten, ami engem arra kényszeríthetne hogy beleüljek egy olyan gépbe, aminek mûszaki állapotában nem vagyok 1000%-ig biztos...hogy ama bizonyos - elvileg ugye kötelezõ - repelõtti/reputáni pilóta általi ellenõrzésrõl már ne is beszéljek...

Szóval ismételten csak azt tudom mondani, hogy legyen a repülõ bármilyen szar, ha egy pilóta ennek ismeretében mégis úgy dönt, hogy beleül, akkor ne csodálkozzon ha összetapsol a szárnya repülés közben...

Btw, magyar madár ide vagy oda, én hasonló helyzetben
1. ráborítottam volna az asztalt a Corvus-osokra, és visszakértem volna a pénzem,
2. szépen beírtam volna a böngészõmbe hogy pléncsekk-dot-kom, oszt' a milliónyi lehetõség közül választottam volna egy más, számomra is megfelelõ repcsit. Ennyi.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Tornyai János
"Többször is rászólt a gyárra, hogy szereljétek mér meg ezt a szart, mert hát mindezeken felül a MOTOR KOPOGOTT, a szárny felõl RECSEGÉS volt hallható, a csûrõ szorult, a motor esetenként MEGÁLLT (hmm), és a kabintetõ gyakran kinyílt. A helyes az lett volna, hogy adni neki egy másik gépet. Tételezzük fel, hogy csak ez az egy gép volt a rossz. De azóta már volt egy másik baleset is, amelynek körülményei szintén "ködbe vesznek"."
Én csak azt kérdezem, ha tudta hogy hibás a gép, akkor miért vitt utast.
Ha meg éppen javitás utáni elsõ repülése volt, akkor úgyszintén nemértem hogy azt miért utasal tette.........

Clidey
Nemkívánok belefolyni eme eszmefuttatásba, de azt azért megjegyezném, hogy jóvolna már, ha leakadnál errõl a "Õ.F. tuti nem mûrepült, õ a megfontoltság istene, stb. stb." címû dumáról.

Mint azt az élet is milliószor bizonyította már: a fenti jellemvonásokkal rendelkezõ pilótákból is bizony elõbújik néha az ördög, és bizony cselekednek olyat amit senki se gondolna róluk! Ezzel ne is vitatkozz, ez ÍGY VAN. Mi se gondoltuk tavaly, hogy a hasonló kvalitású R.L. nekiáll 5m-en bukfencezni Határhegyen...
Ennyi erõvel Õ.F.-rõl is simán zokszó nélkül el tudom képzelni hogy megfontoltság ide, rutin oda, belekezdett valamibe, aminek ez lett a vége. A másik égbekiáltó faszság pedig, hogy ha tudom hogy SZAR a gép, leáll a motorja, recseg a szárnya, meg mittudoménmégmi, akkor beba..om a hangár végébe és bele nem ülök (nem még hogy utast is reptetek vele!!!) amíg jön valaki gyári ember aki atomjaira szedi, és megcsinálja, utána pedig egy_hatósági_berepülõpilóta hitelt érdemlõen nem bizonyítja, hogy már nem recseg, nem remeg, repülésre alkalmas a gép.

Na csak ennyit akartam.

és ha te ilyen stilusban irsz tovább akkor még te is lehetsz a biróságon

éb csak annyit tennék hozzá, levan az is irva,hogy a repülõt tulterhelték tehát a pilóta is hibázott,mert tulterhelte a repülõt
mint manõver mint súly
egyépként nagy tapasztalatú pilcsi lehetett a tiõuson,hisz az eset elött fejezte be a tipussal a repüléseket
valószinû ismerhette a tipus sajátos tulajdonságait
emberek azt hiszik a repülésben,hogy megvan a minimális gyakorlatuk a géppel akkor már mindent csinálhatnak
ez a RÖHELY
lehet hibáztak a CORVUS gyártásánál,de legalább olyan hibás volt a pilóta is 50/50 %
talán elöször megkellene ismerni a tipust idõt gyüjteni és aztán bravuroskodni!!!!!!!!!!!!!!!

Papirzacsi
Szerintem maradjunk annyiban, hogy szerinted a KBSZ végzett kiváló munkát, az általad emlegetett Légügyi Hatóságnak az NKH LI felel meg, ami marhára nem a KBSZ, és mint a cikk is írja az õ munkájuk gyümölcsére még várni kell.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Tornyai János
Már ha van ilyen esetben "jutalom játék".......

Tornyai János
A virtuális Rotter kupára 16 pályázat érkezett, Vámosi Miklós, Vámosi Tamás, Bakics József, Balázs János, Cservenák János, Paukovics Géza, Szûcs Antal, Herczeg Gábor, Inhoff László, Kiss Norbert, Böjti Paszkál, Urbán István, Somogy László, Szenkó Lajos, Laurinyecz Sándor, és Tornyai János. Az elbírálás hamarosan elkészül.

A beérkezett pályázatok közül a leghoszabb Laurinyecz Sanyié 1004 kilométerrel, második Urbán Pisti, harmadik Cservenák János, negyedik Paukovics Géza, (bár az erkölcsi gyõzelem az övé, mert több 800 km feletti távot is repült) ötödik Szûcs Antal.

A végleges eredmény hamarosan meg lesz, aki a fenti felsorolásban nem látta a nevét, de repült és elküldte az eredményét azt kérném hogy tegye meg még egyszer.

Köszönettel: Tornyai János