\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • gliderpilot
    Szia!
    Teljesen megértem a problémát, amiben igazad is van, és gondolom ezt mindenki látja a repülős társadalomban, viszont ami a baj: a média határozza meg, hogy mi fut be és mi nem.
    A technikai sportok, és így a sportrepülés is -sajnos be kell vallani- egy laikusnak unalmas. Még az autó-, motor-sportokban izgalmasok a fej-fej melletti küzdelmek, a látható sebesség (esetleg), a vitorlázórepülésben az egyes versenyzők akár tíz kilóméterekre lehetnek egymástól, és nem lehet valami izgalmas, ahogy szinte állnak a levegőben, vagy ahogy húsz-harminc percekig (végsiklásban meg még tovább) csak siklanak és nem történik semmi. Néha felhozza a média (Gulyás Gyuri, Bagoly), amikor valami nagyobb eredmény van, mert azért egy VB ezüst vagy egy világrekord érdekli az embereket, vagy a műrepüléstől eláll a lélegzetük, de ebből is kielégítő mondjuk kétévente a kecskeméti repülőnap. Igazából a repülés-fanatikusokon és a pilótákon kívül ez senkit nem hoz lázba.
    Ez még nem is lenne baj, mert a média mindent megetet a nézőkkel/olvasókkal, csakhogy a repülésben nincsenk túl nagy reklámfelületek sem... Ha az egész gépet teleragasztják, akkor sincs akkora bevétel belőle, hogy megérje (az eget meg nem festhetik be ugye...) És emellett a közvetítéshez helikopterek vagy repülők kellenének. Plusz azt azért mindenki tudja, hogy az autó hogy működik, de azt is legalább nagy vonalakban meg kellene akkor értetni az emberekkel, hogy a repülő szélcsendben is tud repülni, és hogy egyáltalán miért nem esik le.
    A foci viszont már több mint 100 éve a köztudatban van, és amíg a magyar emberek megrekednek a 6-3-nál, addig van benne üzlet. Ennyi. Minden a pénzről szól, és a repülésben, ami túllép a Bochkor-féle berregésen, nincs semmiféle kereslet.
    Pl. én a forma-1-e sem értem, hogy miért olyan jó. Egy versenyt nem tudtam végignézni. És mégis az egész világon néik, nem párezer ember. Ezért már megéri pumpálni bele a pénzt. A focit is sztem átlagosan legalább minden magyar háztartásban nézi valaki, ha nem többen. Még ez is megéri.
    Talán ha 50 km-es regatta versenyeket rendeznének úgy, hogy a gépek gépágyúval lövik egymást a jobb helyért és benzin lenne a ballaszttartályban, hogy nagyobbat robbanjon a gép, ha eltalája egy légvédelmi rakéta (ami szintén nehezítés lenne), és az egészet háton kellene repülni, akkor el lehetne adni a vitorlázórepülést is. De akkor is legalább az egész Alföldet parcellánként el kellene adni a különböző cégeknek, hogy reklámot fessenek rá.