5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • ColdFire
  • Baluxx
    Nalunk is volt egy par. De repultem volna egy jot:)
  • Soaringpilot
    Ma megjelentek az idei év első Cumulus-ai. Errefelé legalábbis... A tegnapi hidegfront után ez nem is csoda:D
  • Baluxx
    Bagoly rekordjat hitelesitettek!!!

http://records.fai.org/gliding/current.asp?id1=DO&id2=1

Gratula neki.
  • ColdFire
  • Baluxx
    Ez a Gladiators of the Sky 22 font, most neztem. 8 ropi, plusz a szallitas, legyen akkor egy 10es. Szerintem megeri.
    Ugyanugy mint a Condor. Az is egy 10 ropi korul van, most szerintem azt erdemes megvenni. Flajtszimulatorer (FS 2000, FS x) en sem adok penzt.
  • gliderpilot
    Ebben az esetben nem igaz a "Google is your friend" jelmondat, mert nem találtam meg Meg kell várni sajnos, hogy valaki megvegye és feltegye, vagy legyél Te az, aki megveszi
  • PrasCo
    Uppá, kicsit sok lett a ballaszt.
  • ColdFire
    úszik ^^
  • throttle
    Szervusz!
    Ha ketten fogjátok használni ugyanazt a regkódot, akkor akié a regkód, azt örökre kitiltják a Condor szerverekről..
    Ezért figyelmeztetnek a szerzők arra, hogy senki ne adja ki másnak a regkódját.
    Mindemellett, kimutatja a program azt is, ha ugyanazzal a regkóddal, de más néven repül valaki.
    A program egyébként nem drága, ahogy az elmúlt évben már valaki leírta, két baráti sörözés árából megvan.
    Szerintem pedig egy másik ok arra, hogy aki használni akarja, az vegye is meg, hogy Urosék azért nem kevés energiát öltek bele a programba, aki pedig valakinek a munkáját használni szeretné, az legalább ennyivel tisztelje másnak a befektetett energiáját, hogy megveszi a terméket.
  • Urbán István
    Köszönöm az infókat!
  • gliderpilot
    Bocsi, csak nekem a tiedből nem volt egyértelmű, hogy csak akkor nem tudnak játszani, ha egyszerre vannak fent.
  • Soaringpilot
    Ugyanezt írtam én is:DD
  • gliderpilot
    Sziasztok!
    A fájlkicserélős verzióról csak annyit (hallottam egy barátomtól), hogy ha mondjuk ki akarod próbálni, hogy milyen, akkor érdemes megnézni, a frissítések meg nemtudom hanyadiktól kezdve azt csinálják vele, hogy 5 perc után kilép a játék, szóval nem szabad frissíteni (az eredetit persze igen:)) Szóval lehet vele multiban is nyomni, csak akkor dob ki, ha két ugyanolyanserial-ú játszik egyszerre, mivel amit letöltesz, az is eredeti, csak sokan használják azzal a seriallal. Szóval akkor dob le, ha mindkettőtöknek ugyanaz, tehát mindkettőtöknek a "feltört" van meg.
  • Soaringpilot
    Most veszem észre hogy már Language Pack-ok is vannak, rég nem jártam a honlapon:)
  • Soaringpilot
    Üdv ismét itt!:)

Úgy tudom fájlcsrélőkről le lehet tölteni, de ha multiplayerben is akarod használni, akkor inkább érdemes megvenni. Ugynis olyan másolásvédelem van rajta (valaki javítson ki ha tévedek), hogy ha valaki fölmegy multizni egy nem jogtiszta Condorral, akkor valahogy fölisemri hogy ugyanaz a serial kód többször is előfordult már, és akkor nem csak a te Condorodat tiltja le, hanem mindenkiét akinek ugyanazzal a serial kóddal van meg.

A Condor hivatalos weblapja

Kétféle lehetőség közül lehet választani: vagy küldik postán a cd-t miután megérkezett hozzájuk a pénz, vagy közvetlenül le is töltheted. A fizetésnek is kétféle módja van, levonják a kártyádról vagy átutalással. Utóbbi kicsit biztonságosabb:)

Valamint ha megvan az alapjáték, akkor érdemes letölteni a legújabb frissítést hozzá, ezek ingyenesek. Az alap programban csak Szlovénia van, de ingyenes scenery-k is vannak a honlapon, köztük Magyarország is.

Üdv.: Szatyi
  • Urbán István
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni! Valamelyikőtök le tudná nekem írni hogy hogyan tudnám legegyszerűbben megszerezni a Condort? Előre is köszönöm!
  • gliderpilot
    Na jó, még egy utolsót: most látom csak, hogy ezt az egy videót lehet megnézni, a többi fizetős..
  • gliderpilot
    Igazából ezek nagyon profin megcsinálták! Gyorsan elmondták a lényeget szép képekkel, riportokkal. Ez tényleg megfoghat akár egy laikust is:)
  • gliderpilot
    http://video.airsportslive.com/index_54_gb_HU.html?&session= pl ez a videó jön be alapból.
  • gliderpilot
    Na még Violinnak: igen, van ilyen, a Gliding Grand Prix-n. http://www.airsportslive.com/ itt keresgélve mindent megtaláltok.
    De mondom: ami nekünk rohadtjó kép, az másnak még lehet érdektelen.:(
  • Baluxx
    Csokamera meg elfer a gepeken, ugyhogy lehet csinalni 1-2 franko felvetelt, ami mehet a tv-ben.
  • Baluxx
    Lehetne ilyet csinalni. Nem egy 750-es tavot (az van a Nemzetin dogivel), hanem ilyen 100-as haromszogeket. Fordulopontra kib..ni a tribunt, lehet arulni a jegyeket, a celegyenesben aranyarban egy vegsiklo vizet dobo vitorla, amint 200-al suvit, azert latvanyos.
    Odatenni valami szakkomentatort (en mar tudom is, hogy kit), o meg magyaraz. Esetleg valami jobb gyomru mediaszemelyiseget elvinni egy ketulesesben. Lehet vele showt csinalni, es nem is kicsit.
  • Baluxx
    Azert nincs meg minden elveszve. Most beszeltem egy ottanival, o azt mondja, most felcsillant valami remenysugar.
  • gliderpilot
    Basszus mindig megered a nyelvem...:D
  • gliderpilot
    Szia!
    Teljesen megértem a problémát, amiben igazad is van, és gondolom ezt mindenki látja a repülős társadalomban, viszont ami a baj: a média határozza meg, hogy mi fut be és mi nem.
    A technikai sportok, és így a sportrepülés is -sajnos be kell vallani- egy laikusnak unalmas. Még az autó-, motor-sportokban izgalmasok a fej-fej melletti küzdelmek, a látható sebesség (esetleg), a vitorlázórepülésben az egyes versenyzők akár tíz kilóméterekre lehetnek egymástól, és nem lehet valami izgalmas, ahogy szinte állnak a levegőben, vagy ahogy húsz-harminc percekig (végsiklásban meg még tovább) csak siklanak és nem történik semmi. Néha felhozza a média (Gulyás Gyuri, Bagoly), amikor valami nagyobb eredmény van, mert azért egy VB ezüst vagy egy világrekord érdekli az embereket, vagy a műrepüléstől eláll a lélegzetük, de ebből is kielégítő mondjuk kétévente a kecskeméti repülőnap. Igazából a repülés-fanatikusokon és a pilótákon kívül ez senkit nem hoz lázba.
    Ez még nem is lenne baj, mert a média mindent megetet a nézőkkel/olvasókkal, csakhogy a repülésben nincsenk túl nagy reklámfelületek sem... Ha az egész gépet teleragasztják, akkor sincs akkora bevétel belőle, hogy megérje (az eget meg nem festhetik be ugye...) És emellett a közvetítéshez helikopterek vagy repülők kellenének. Plusz azt azért mindenki tudja, hogy az autó hogy működik, de azt is legalább nagy vonalakban meg kellene akkor értetni az emberekkel, hogy a repülő szélcsendben is tud repülni, és hogy egyáltalán miért nem esik le.
    A foci viszont már több mint 100 éve a köztudatban van, és amíg a magyar emberek megrekednek a 6-3-nál, addig van benne üzlet. Ennyi. Minden a pénzről szól, és a repülésben, ami túllép a Bochkor-féle berregésen, nincs semmiféle kereslet.
    Pl. én a forma-1-e sem értem, hogy miért olyan jó. Egy versenyt nem tudtam végignézni. És mégis az egész világon néik, nem párezer ember. Ezért már megéri pumpálni bele a pénzt. A focit is sztem átlagosan legalább minden magyar háztartásban nézi valaki, ha nem többen. Még ez is megéri.
    Talán ha 50 km-es regatta versenyeket rendeznének úgy, hogy a gépek gépágyúval lövik egymást a jobb helyért és benzin lenne a ballaszttartályban, hogy nagyobbat robbanjon a gép, ha eltalája egy légvédelmi rakéta (ami szintén nehezítés lenne), és az egészet háton kellene repülni, akkor el lehetne adni a vitorlázórepülést is. De akkor is legalább az egész Alföldet parcellánként el kellene adni a különböző cégeknek, hogy reklámot fessenek rá.
  • Siraly72
    Bocsi most kerültem ujra net közelbe

nem tudom mi lesz
    valami lesz ,mert repülni pedig valahol kell!
  • Baluxx
    Az se jo, mert elobb-utobb zoldterulet csak a termeszetvedelmi teruleteken lesz. Az a gond, hogy a kutya se figyel rank. Mert a vitorlazo murepulo csapat idei vb gyozelmerol is csak egy nyulfarknyi cikk volt a Nemzeti Sportban.
    A legnagyobb mediaerdeklodes a Gulyas Gyuri tavalyi vb masodik helye utan volt. Megvolt a Fabry show, utana el is felejtodott a dolog, van helyette foci. Korulnezek barhol, mutatjak a biztos tehetseges focistakat, igaz, hogy pumpaljak bele a penzt, de eredmenyt nem nagyon latok. Biztos velem van a problema, hogy azt veszem eszre, hogy baze, megint nem jutottunk ki se vb-re, se eb-re, de azert megy bele a penz.
  • gliderpilot
    Hát nem túl bíztató jövőkép ez a magyar sportrepülésnek... Nem is tudom, hogy jövőre mire számítsunk!Tényleg az lesz a megoldás, hog ya repülőklubok vesznek egy földet és új repteret csinálnak?! Már amelyik olyan helyzetben van...
    Szücsi! Most akkor mi lesz veletek? Megint leköltöztök hozzánk vagy még nincs semmilyen terv?
  • Soaringpilot
    Egy átgondolatlan f*szság ez az egész terv...
  • Baluxx
    Amugy addig jo, amig a HM-e a placc (nem, nem kerjuk a HM vs. SZRE szoparbajt a teruletrol, hogy kie es kie volt eredetileg, mert azzal a vitaval is tele van a tokom), es most az a lenyeg, hogy nyugi legyen a repteren, es az allandonak mondhato szajhuzogatas ellenere ossze kell fogni. Mert amig hivatalosan katonai tartalek repter, addig nem nyulhatnak hozza ezek a dilettansok.
  • Baluxx
    Hehe, en ugy tudtam eddig, hogy Gyor a vizek varosa, mert 3 folyo is egybe folyik ott (plusz a Marcal, ugyhogy inkabb 4.)

Amugy ez egy orbitalis baromsag. Megneznem azt, hogy a Kilian Laktanyaba ki-be jarkaljanak a kamionok mert kettos hasznositasu repuloteret akarnak belole csinalni...
    Mondjuk a mellekletet is nezzetek meg, mert az a marha, aki beirta a javaslatait, az tette oda a repuloteri terminalt. 10-es sorszam.
    Csak annyi a kerdesem, hogy megis hova a f.szba?
    Masik, amin rohogok mar egy fel oraja, hogy ez a marha szerintem eleteben nem hallott a LCN/PCN indexrol, kulonben nem irna ekkora baromsagot. LHSN-en az LCN 16, a PCN 10.9. Ami annyit jelent, hogy a betonra max. egy B737-es tud leszallni, es az is minimalis uzemanyag toltessel, es minimalis hasznos teherrel (nem kotrom elo a 737-es PCN gorbejet, de korulbelul csak a szinte tokures geppel lehetne LHSN-en leszallni, de ugy meg mi ertelme?), szoval ha oda ilyesmivel akarnak repulni, akkor minimum fel kell szedni az aszfaltot, es betonbol kell epiteni egy uj kifutot. Elarulom, nem ket filler.
    Masreszt meg kozlekedesmernoki tanulmanyaimbol ugy remlik, hogy a Tisza khm. nem igazan alkalmas teherhajozasra.

Harmadreszt meg erdekes a kettosseg a munkaban. (Munkaban, fercmu, b..meg.) 278. oldal: "nagy múltú hagyományokra tekintenek vissza a légi sportok is a Szandai réten lévő sportrepülőtérre támaszkodva."
    aztan 117. oldal: "A jelenlegi használat egyébként korlátozza a bevásárlóközpont tovább fejlesztését, de a technikai sportokhoz szükséges építményi bővítést is." Ha ugy elismerik, hogy nagy multuak a legi sportok, akkor mi a francert epitenek bevasarlokozpontot?
    153. oldal: "a jelenleg HM kezelésében lévő sportrepülőtér, melynek
    honvédségi kezelésének megszűnése estén, a város nagyszabású rendezvényterülete itt alakulhatna ki."
    Es hogy miert?
    "Összességében az akcióterületen a fejlesztések alapvető célja a városi, kistérségi, és régiós rendezvények számára kulturált és természeti környezetben gazdag, környezeti ártalmaktól mentes, nagykiterjedésű,
    műszaki infrastruktúrákkal jól ellátott és könnyen megközelíthető terület biztosítása."
    B..meg, a sportrepuloter nem ezt a celt szolgalja? Odamegy a gyerek a jo levegore, tologatja a gepeket, cipeli a svancot, es a legfontosabb: repul. Nem a varosban egy diszkoban szivja/issza/kolazza szet az agyat, meg letesit meggondolatlan nemi kapcsolatot a diszko wc-jeben.
    Inkabb repterre megy az ember, mint focizni, ahol mast nem lat az ember, mint a palya szelen eldobalt sorosdobozok, meg szemet, meg "k...va anyad b...d meg a ravatalon, hulye biro!". Igen, kulturalt szorakozas. Anyatokkal szorakozzatok kulturaltan.
  • Soaringpilot
    Most veszem észre hogy a teljes szolnoki programot bemásoltam. A repülőterünk kisajátításáról az 5.3-mas pontban olvashattok.
  • Soaringpilot
    Mégegyszer a link: itt
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

A múltkori aggódásom a szolnoki sportrepülőtér sorsával kapcsolatban úgy látszik nem volt alaptalan.

http://www-3.szolnok.hu/pub/html/altalanoshir600_hu.html/$FILE/altalanoshir600_hu.html
  • Siraly72
    egy érdekesség
  • Siraly72
    már müködik
  • pasquale
    Megvan a válasz
  • pasquale
    Mi van a speedbattlecup honlapjával? Emailt se kaptam a mai taskinfoval :\
    Serverlistában sincsen egy szám se.
  • Baluxx
    lhmc, ha erre jarsz, legyszi' tojja' egy uzenetet (privatban, ha lehet), hogy mi a rak van a Rudival!