\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Baluxx
    Az egesz oktatasi rendszer megerne egy miset... en pl. informatika szakos gimibe jartam (ami akkor elso ilyen volt az orszagban), most meg az egesz orszagban akarmerre nezel, mindenhol nonek ki a foldbol az ilyen kozepiskolak. (Olyan hely is banyeg, ahol eddig apolokat meg mialof...t kepeztek.)
    Es a "nagy informatika oktatas" annyiban merul ki, hogy a diakok tudnak windows xp/word/excel/access kombot hasznalni, tudnak egy 3 soros programot irni Turbo Pascalban, meg tudnak csinalni egy weblapot. Hurra.
    En csak szerenyen hozzateszem, hogy amikor en voltam elsos az egyetemen, akkor egy csomo mernok-infos gyereknek en csinaltam meg az algo hazijat. (ofkorsz nem ingyen:D)
    Pedig csak a 4 eves gimnaziumi tudasom volt...
    Ja igen, a dolog nalunk ugy nezett ki, hogy egy evig gep be se kapcs, felepites nezes, szamrendszerek, programozas elmelet, alacsonyszintu programozas - konkretan olyan dolgok voltak, mint pl. PC kapcsolasi rajza - de csak 80286-ig, mert afelett mar bonyolultabb:), meg egy kis assembly, nemi BASIC, Turbo Pascal kb. 1-2 honapig, de inkabb Delphi, meg C, (amire a szamitastechnika tanarok nagy resze azt mondja, hogy bonyolult, meg nehez, igy nem is tanitjak), delutanonkent volt egy kis Python, Java, PHP (amivel mar nem tudok mit kezdeni, mert felejtettem eleg sokat), meg Linux. Ja, nem ugy, hogy hogyan mountolsz egy CD-t, hanem hogy ha kell valami, akkor hogyan forditod be a kernelbe. Foglalkoztunk virusokkal is (nem ugy, hogy ird be, hogy SCAN C: es jonapot, hanem pl. a Michalangelo virus programkodja. Assemblyben irtak, es 1-2 A4-es lapot tett ki a kod:)).
    Es mindezek melle eleg liberalis hozzaallasu tanarok, mert az anyagot igaz leadtak, de persze jutott melle Quake-partira, meg halozatban F-22 partira is ido:)
    Par hete visszamentem regi sulimba korulnezni. Hat, kiderult, hogy mindenfele uj oktatasi rendeletek miatt mar nem heti 5 informatika ora van, hanem 4. Es kb. feleannyi anyag. (Na jo, C, meg Delphi azert meg mindig van:)) Es ez szornyu. Amikor en erettsegiztem, aki tolunk kikerult, es ezen ment tovabb, (pl. BME-VIK) az vigan megelt ott ezekbol.
    Jo, en pl. nem, mert en inkabb masra orientalodtam, de ha kell, meg ossze tudok 1-2 dolgot hajigalni Delphiben. Tavaly csinaltam egy Flight Plan keszito programot. Ket het alatt.