\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Clidey
    Olvasgatom itt a hozzászólásaitokat és csak mosolygok...mintha csak hatalmas tapasztalatú, rutinos - ámde valszeg alzheimer-kóros :D - öregek hozzászólásait olvasnám... :D
    Már megint mintha át lennétek esődve ama bizonyos ló túlsó felére. Miért kell lenézni azt a pilótát aki sose vitorlázott? Igenis azok között is vannak nagynevű, határozottan ügyes kezű, rátermett emberek! Lásd például MG repülés...nem egy nem két pilóta van aki lehúzott tizenezer órát...hmmm?
    Nem a vásárba lehet venni két libáért a motoros PPL-t sem! Például engem sem vonzott a vitorlázás soha életemben, pedig pár évtizede bennevagyok a sportrepülésben... Ennyi erővel én is fikázhatnálak benneteket hogy ti fiatal kis ficsúrok, akik csak 1-2-3 éve szagoltatok bele a repülésbe, azelőtt meg azt sem tudtátok, hogy mi fán terem a repülés, sosem lesz belőletek pilóta mert nem az anyatejjel szívtátok magatokba, bezzeg én már hat-hét évesen ott csücsültem a Góbé hátsó ülésében, meg tologattam a vihornyákat, mostam benzines ronggyal a Gawron hasaalját! De nem teszem, mert értelmetlen azon vergődni, hogy ki hogy sodródott a repülésbe bele, jól. :)

A reptérre beesett outszájdereket gúnyolni meg persze lehet, ám nem árt nem elfelejteni, hogy az élet más területein ti vagytok az outszájderek és benneteket röhögnek ki adott esetben telitorokból... :P
    Én úgy vagyok vele, hogy az elején kérdezhet/mondhat hülyeséget egy zöldfülű hisz azért hívják zöldfülűnek, de semmiképp se próbáljon észt osztani...aztán ha pár hónap-év után nem sikerül magábaszívnia a repülős társadalom "életérzését", akkor szép csendben tolja el a biciklit. És a legjobb ha ezt magától észreveszi és megteszi, nem kell rá figyelmeztetni... :)

Aztán az is eléggé megmosolyogtató amit a közforgalmi repülésről olvasni itt...
    Jobb ha tőlem tudjátok: szimulátorban szinte csak és kizárólag vészhelyzeteket és annak lehetséges elhárítási módozatait gyakorolják a pilóták!!! Kérdezz csak meg egy nagygépest, hány liter vizet lehet facsarni egy-egy ilyen "repülésük" után az ingükből? Vagy szerinted mit gyakorolnak? VOR-ILS-t? Amit napjában huszat csinálnak? LOL...! Mint ahogy ez a példád is: "Hallottam egyszer egy történetet, hogy egy 747-es kétszer jött ki dugóhúzóból, és újra és újra beleesett, mert a pilóták nem tudták, hogy mi az a dugóhúzó, és hogy hogyan kell megszüntetni."
    Ez így valóban megtörtént, de van rá egy ötösöm, hogy te azzal a hatalmas vitorlázórepülő-tapasztalatoddal :) sem lettél volna képes megoldani a helyzetet. Ugyanis ha nem tudnád, azért egy ilyen 70-100 tonnás nagyvasnál pöttyet nem annyira egyértelmű, nem oly egyszerű felismerni ezt a jelenséget mint egy Góbénál!
    Nem azt mondom, vannak fakezűek e téren is, hisz tudvalevőleg leszállni például nagyon hamar elfelejtenek - elkényelmesednek ugye -, de azért ne gondoljuk már, hogy annyira bénák lennének...elég sokat tanultak görcsöltek izzadtak azért, hogy ott üljenek a sor elején a bal/jobb egybe! Az átlagon aluli képességűeket - mégha átvergődtek így-úgy a rostákon - pedig előbb-utóbb kivetik maguk közül ők is.

Szóval összegezve: nem kellene ennyire lenézni azokat, akiket nem vonz a Ti sportotok. Ők is lehetnek ettől még nagyszerű, rátermett, jókezű pilóták!

Bocs, ha kissé hosszúra sikerült a mondandóm... :)