\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Baluxx
    Szatyi, emlekszek:D Kar, hogy nem logoltuk le, jo lenne elovenni, es rohogni rajta:D
    Amugy meg eszembe jutott, hogy majvipklubban volt meg egy-ket altalam ismert vitorlas arc (meg LHSN-rol is), csak ok meg nem szoltak hozza.
    A nagykepu szimulatoros tipusra van egy nagyon jo tanmese, cdr. V.K. C-150, DA-20, DA-40 Aircraft Commander, CPL, frozen ATPL, 11 hours in B737 FMFS, EFIS, stb. stb. szemelyeben. (Ha valaki ezt nem erti, nezzen ki a Godolloi, a Budaorsi, vagy a Nyiregyhazi repterre, az emlitett urasag iwiw adatlapja kinyomtatva ott megtalalhato. Vagy tessek kinezni Tokolre, es tessek keresni egy kek/narancssarga hajozoruhat negy sraffal.)
    Amugy tortent, amikor kissracok tomkelege lepte el a repteret (tortent ilyen!), megtalaltak engem is a gepek kozott, es elkezdtek a gepeket fikazni akkor megkerdeztem toluk egy-ket fogosat:
    - Tudjatok, milyen magasan repul az utasszallito repulo?
    Valaki ravagja: 10 ezer meter!
    Mondom: igen, olyan 10-12 ezer kozott legfeljebb.
    - Es tudjatok, milyen magasra tud emelkedni a vitorlazo repulo?
    Neznek.
    15-17 ezer meter.
    Erre: huuuhhaaa! (Na, akkor egybol maskent alltak a dolgokhoz)
    (Vagy amikor valaki mar nagyon idegesito:
    - Hm. Tudjatok, mi tortenik az utasszallitoval, ha elromlik az egyik motorja?
    Valasz: Akkor ott a masik!
    - Igen, es ha az is elromlik?
    - Ooo... lezuhannak!
    - Na ja, es szerinted a vitorlazoval tortenhet ilyen?
    Gyerek nez, mint a boci, akire ravakuztak.
    - A vitorlazoval ilyen nem lehet, mert nincs motorja.
    - Huuuuhaaa)
    Amugy a hardcore szimulatorozo gyerekek nagy resze kivetel nelkul eszosztos. Az egyik MyVIP klubban is volt egy ilyen arc, aki mindenkit leosztott, nekem, meg Flecsonak is beszolt, hogy kuss gyerekek en fingtam a passzatszelet.
    (Vadaszgepek klub, "KELEMEN" "hivojele":D van az illetonek)

Es tenyleg ez a gaz, hogy a sportunk marhara nincs megbecsulve. (Ahogy barmelyik repulosport...sot egyaltalan a magyar repules.)
    Romaniaban ott van, a bukaresti repuloteret Henry Coanda-rol neveztek el, nalunk hany ember tudja, ki volt Karman Todor? Rubik Erno? Zselyi Aladar? Tasnadi Laszlo? Kesselyak Mihaly? Dr. Szomolanyi Karoly? Banhidi Antal? (A sort oldalakon keresztul folytathatnam.) Adtam Lantinak egy-ket otletet honlapugyben. (Lanti, ha gondolod, osszuk meg a forummal is, na?)
    Amugy a 747-es dugo esete az nem csak azon mulott, tudod Lanti, dugohuzot rajtunk kivul nem sok helyen gyakoroltatnak a kezdo novendekkel. (Mondjuk nagyobb vassal nem is szoktak dugot gyakorolni:))

Valamit kene csinalni gyerekek, mert ez nem allapot.