Peter Jackson féle
  • Tetsuo
    Láttam ezt a legújabb verziót. Hát, ebben a topigban gondolom csak jót lehet írni.. na mind1.

Szvsz a sztori, egyszálon futó gyenge agymenés. A Gogyira v a Jurassic Park sokkal kidolgozottabb volt, persze azok se mennek el 'jó ponyvaregénynek'.
    A karakterek egyszerű sablonok.
    A dramaturgia csapnivaló, Bródi a vizslaszemével úgy néz ahogy tud, a csaj meg mindig érzékien remegteti az ajkát, de ez rohadtkevés. A rendezőpacák a segédeivel kicsit túljátszotta..
    A trükkök kbszott drágák voltak, de sajna soxor látni őket. (CGI, bluebox..)
    Az enyhe szépia és ragyogás effekt, végülis izlés kérdése..
    A 20as évek amerikájától nemigen estem hasra, főleg h sugárzik az egész művisége. Ez a film is a látványra épít, csakhát semmi extra.
    A fizika iszonyúan béna. Pl. (Egyszer olvastam: Egy T-rex leheletétől meghalna egy ember néhány hét alatt, annyira fertőző, a csaj meg a fogába kapaszkodott. -Ez persze nem nagy hiba, csak érdekesség képpen. :)
    A majom ugrik 100m-t a csajjal (óriási gyorsulások), de a csajnak egy szerve sem szakadt le. Vagy a dinók alatt futkározó emberkék.., a Kong ugrását simán kibíró gerendaszerkezetek.., LOL.
    A fegyverek zaja mint minden filmben, itt is túl van kompresszálva.
    A verekedések (rovarokkal) ésszerűtlenek és erőltetettek.
    Egy majom pedig soha nem röhög bohócjeleneten.. és sokkal többet eszik mint a filmben.
    A zene felejtős, a vágó és a hangmérnök megcsinálták a 137. munkájukat, majd jött a következő.
    A rendező messze nem Wim Wenders, ez látszik az eddig nem említett hibákon is.
    S végül pedig a filmnek nincs köze művészethez, semmi újdonság nincs benne, minden koppintás; egy iparos munka, bevételre optimalizálva.