• JeD
    #12
    Vagy nézd meg ezt az oldalt. Ez egy webshop, szépen illusztrálva, hogy miért is kell fizetnie annak, aki egy ilyet akar csinálni. Próbáld ugyanezt átültetni a való életbe, pl. ha a boltnak fizetnie kellene azért, hogy az alkalmazottak mondhassák: "Kérem várjon egy percet." (progress bar); vagy ha az eladó ajánl egy másik, hasonló ruhát (related results).
    Én nem tudom, hogy miket lehet szabadalmaztatni más iparágakban (bár Amerikában a kerék és a hinta is szabadalmaztatva van, de most őket hagyjuk), de meglepne, ha ilyen triviális, nem is implementáció-, hanem ötletszintű dolgokat lehetne (pl. kilincs az autó ajtaján vs. annak 1 speciális megvalósítása).
    Hozzávéve a védettségi időt -- irreálisan magas a szoftveripar, de igazából bármilyen iparág mai "pörgéséhez" viszonyítva!
    Az egész maszlag az "intellektuális tulajdon védelmével" röhejes - akkor miért nem ingyenes? Milyen "tulajdon" az, amire bárki szakmabeli 30 másodperces gondolkodással rájön? Miért nem jó a szerzői jog? Stb.
    Szerintem tényleg olvasd át a nosoftwarepatents.com-ot, ha tisztán akarsz látni ebben az ügyben. Mondjuk nem csodálnám, ha a törvény elfogadása után (sorry, nem vagyok túl bizakodó) sok cég jegyezné be magát máshová...

    http://webshop.ffii.org/