• BlackRose
    Ahelyett, hogy az általad leírt ostobaságokon vitatkozzak, megkérnélek a lehető legbarátibb hangal, hogy próbálj meg válaszolni a következő kérdésre: MI LENNE JOBB HA EGYIK MONOPÓLIUMOT FELVÁLTANA EGY MÁSIK?
    Mindenesetre én a szabad piac híve vagyok (szabályzás kell de nagyon vigyázni kell a mértékre, mert a túlméretezett szabályzás roszabb mint a természetes monopólium, a növekedés hiánya sokkal jobban érinti a kicsiket mint a monopóliumok és sokkal jobban érezhetőek az árakon is a túlszabályzott gazdaságok gyagyi eredményei, peldaként megemlíteném, hogy az EU túlszabályzott gazdasági légköre az elmúlt 12 év allatt nem látott 3% nagyobb gazdasági növekedést egy évben sem, míg a relatív szabad USA vagy UK gazdaság ha 3% allatt telyesít akkor recesszioról beszélnek és az elmúlt 12 év alatt ritkán volt 3% allatt). Tehát mi fáj jobban, gondold meg jól... különössen akkor amikor nem tudod a gyereknek megvenni amit kell, ezért nem a gazdasági monopóliumok a felelőssek (habár nem kétlem, hogy nincs rájuk szükségünk) hanem a politikai monopóliumok, az állam és a kormány dolga nem az, hogy a népre erőszakolja akaratát, hanem az, hogy a nép akaratát véghezvigye, az EU alkotmány erőltetése még a mostani kudarc után is (a nép nem akarja elég sok helyen), pedig nem erről szól, a kormányok dolga nem a nép meggyőzése, hanem egy olyan légkör megteremtése (a nép akarata szerint) ahol a nép akarata érvényesülni tud, ahol mindenki szabadon dolgozhat, alkothat mindaddig míg ez álltal nem okoz kárt a társadalomnak, persze ezt a határt meghatározni nem könnyű és nem lehet hibák nélkül, de sajnálatos amikor ilyen híbákat követnek el. Néhány multi (pl. Motorola, GE stb.) és egy csomó kisebb cég is SIX SIGMA alapokon működik, mégtöbb megpróbálja elérni ezt a szintet (a SIX SIGMA szerint 1 millió esetben max 3.4 hiba lehetséges), kérem én, hogy a mai kormányok elérik e akár a ONE SIGMÁ-t, hát ha így lehet napról napra sorolni a gigantikus hibákat nem hiszem, na gondolkodjunk el, hová fog ez vezetni, milyen út vár azokra akik arogánsan elvetik mások gondolkodását ötleteit, azzal az indokkal, hogy ők mindent jobban tudnak és jobban csinálnak... na ez a baj a mai világban a NIH (Not Invented Hier), a Microsoft sem kivétel... de a Microsoft egy ici pici semmiség a társadalom egésszéhez képest, egy ici pici semmiség a z államokhoz képest és ezért itt már nem csak a picik vannak veszélyeztetve a multiktól, hanem a multik is a politikától, persze ez csak abban az esetben érvényes ha nem fizetnek, ... ne mégegyszer, MI LENNE JOBB HA EGY MONOPÓLIUMOT FELVÁLTANÁNK EGY MÉG NAGYOBBAL AMIT RÁADÁSUL MÉG NEM IS TUDUNK SZABÁLYOZNI MERT ABSZOLUT HATALOM VAN A KEZÉBEN... niszen az államok, a kormányok hozták létre?
    Na mindegy nem szeretnék Microsoft pártinak kiesni (mert nem vagyok)... és persze PEACE.