Warcraft - Orcs and Humans
  • takysoft
    #33
    hát azt kell neki megadni, amilyen hangkártyád van.
    már ugye DOS esetén:D

    ha újabb géped van, akkor biztos emulátort használsz. olyankor meg azt kell megadni, amit az emulátor tud, vagy ha többet is tud, akkor amelyik be van neki állítva.

    Ha ajánlhatom a DosBox nevű emulátort, akkor ott egy config file-ban kell beállítani. (Azért ajánlom, mert a Dosbox megbízható és jó DOS emulátor.)
    Amúgy alapbeállításként a dosboxban asszem Soundblaster 16 van (220, IRQ7, DMA1)

    A Windows 95/98/Me félig DOS alapú, ezekben van beépített dos emulátor is, de azokkal nem működnek rendesen a hangok(Semilyen játékban.)
    Windows XP, 2000, 2003 NT alapúak, azokban van ugyan beépített DOS emuláció, de játékokkal alig-alig működik.
    Windows Vistában már csak parancssoros karakteres DOS programok futnak el, játékok, vagy bármilyen grafika nem.

    DosBox esetén fontos, hogy a legújabbat használd. dosbox.com-ról tölthető és ingyen van. Használhatod Windows, Linux vagy akár Mac alatt is. ha ismered a DOS-t akkor nem lesz vele gond, ha nem ismered, akkor írd be, hogy "intro", vagy keress fel valami dos doksit, mert ezekhez a játékokhoz kelleni fog némi (tényleg kevés) dos alaptudás.
    DosBox emulál: Adlib, Tandy, Pc-speaker, CMS, Disney card, Gravis UltraSound, illetve a Creative SoundBlaster minden fajtája.
    Videónak S3 Trio 64-et emulál, ami a legszebb és legkompatibilisebb Dos-os videokártya, amit valaha készítettek.(nekem eredetiben is olyan volt anno:D) VGA, VESA, meg egy halom régi módot is tud.


    Warcraft-ra rátérve: Ajánlom a CD-s verziót beszerezni (torrenten fellelhető, kb 80 mega). Telepítése Dosboxban egyszerű.
    Magyarítás meg a weblaomon elérhető.
    A fordításért én felelek, a hangokat nem én vettem fel, de tök jók:D

    Kellemes játékot kívánok.