• FTeR
    alapvető probléma veletek, h veszitek, h opensourc és a körítés által alkalmazott módszer a tökéletes és jó, tehát az ettől eltérő szar. ilyen hozzáállással nehéz vitatkozni.

az egyetlen kernelhez közel álló felhasználói program az IE, ennek is meg vannak az okai. eredetileg úgy gondoltok, h így növelhető a felhasználhatóséga, ami igaz is lett, csak hatalmas biztonsági hibát rejt magában. az összes többinek semmi köze a rendszermaghoz.

disztibúciós dolognál jön pl az, amit a leg elején mondtam. tehát ti úgy gondoljátok, h az a jó ha mindenből ezer féle változat és konbináció elérhető. ez pont ellenkezik azzal amit m$ akar egységesítés címen.
    Amit mondasz, h mi egy operációs rendzser, az talán valamikor igaz volt. de ma már olyanokról beszélünk, h multimédiás rendzser, meg internet stb. stb. tehát 1 mai os igenis tudja ezeket.

az, win telepítésnél nem lehet a komponenseket választani, talán tényleg túlzás, de én meg tudom érteni. pl egy programozó munkáját nagyon megkönnyíti (és így a felhasználóét is) ha tutira feltételezhet bizonyos fícsöröket. nézd meg, realplayer egyből működésképtelenné vált, ahogy kivették a wmp könyvtárát.

"Amit te akarsz az egy utópia, hogy képes legyen a számítógép kitalálni amit te akarsz."
    ezt így most konkrétan nem tudom honnan veszed. nekem nem kell, h kitalálja mit akarok. szinte sosem használom a defaultot.
    az alapértelmezett eszmefuttatásodat egyáltalán nem értem, ha nem tetszik az alap, akkor megváltoztatod és nem kell hozzá regisztry. regisztry csak extrém esetekben maradhat az egyetlen megoldás, de egy ilyen igényél linuxban már az akárhanyadik rendszer filet fordítjuk újra. semmivel nem könnyebb mint regeditet piszkálni. ráadásúl ha már nagyon arra akrunk túrkálna, akkor winben is eleve már vannak rá jobb alkalmazások, de netről is beszerezhetők olyanok, amiknek hatalmas tudásbázisuk van.

"A probléma ott van egyébként (reagálva a túl sokat tudásra), hogy túl sokat tud egy helyen. Magyarul komplex."
    erre most mit mondjak, lol. egy programba akkor kerűl be 1 fícsör ha igény van rá, ez m$nél fokozottan igaz, márpedig ha igény van rá, akkor ott a helye.
    megint a legelején említetthez jutottunki, mert te azt mondod, h az a jó amikor legózni kell, szerintem meg nem. ennyi.