Azért csőd amit alant leírtam. Az, hogy a linux az ingyenessége folytán talált megoldást a problémára, az egy másik kérdés.
A terméke nagyon is piacképes, volt. Elérte azt amit lehetett a mostani termékcsaládjával, ahhoz hogy újítson viszont meg kellene törnie a visszafele kompatibilitást amit nem fog megtenni. Ennyi. Az, hogy most mi van, soha senkit nem érdekel, mindenki azt akarja tudni, hogy mi lesz. Legalábbis az üzleti életben. Az MS mehet ötvenféle irányba, de a főbb bevételi forrásai kezdenek apadni, vagyis a windows és az office. Épp azt fejtegettem, hogy aki már akart windowst az vett és nincs késztetés az újabb oprendszerre váltáshoz az átlagembernek.
Egyébként, ezt nem én mondom, hanem pár tucat elemző, én maximum csak lefordítottam magyarra az elemzések lényegét. Pont azért van szar helyzetben az MS mert saját magának a konkurenciája: még 1/4-e az embereknek windows 98-at futtat a windows felhasználók közül. Főleg, ha horribilis rendszerigénye lesz a longhornak, nem sokan fognak váltani.