• Gregorius
    Egyébként egyszer elgondolkodhaatnának azon, hogy mi is egy operációs rendszer lényege. Nekem valahogy olyan kényszerképzetem van, hogy egy operációs rendszer legyen kicsi, és szinte észre se vegyem, hogy fut, miközben kiszolgálja a progamjaimat, ahelyett, hogy előgördülnek belőle a menük, meg analóg flash óra mutatja a pontosidőt.

Persze ha ki lehetne úgy kapcsolni, hogy annak valóban nyoma nem marad a rendszerben, akkor az nem olyan probléma. Azt hiszem sokak nevében beszélek, ha egyszer lenne egy olyan windows, ami nszántából úgy indul, hogy tényleg csak az van benne, ami kell.

Régi probléma a Windows-ok fejlődésével az egyre nagyobb gépigény, ami persze érthető lenne, ha nem exponenciálisan nőne a szolgáltatások számával. Egyre inkább arról hallani, hogy a PC-nek nincs jövője a konzolokkal szemben. Pedig hát lássuk be, a MS használóinak igen jelentős hányada játékra használja a gépet. Most képzeljük el mi lenne, ha egyszer sikerülne egy játék konzol operációs rendszert összedobniuk. Kicsit odafigyelnének a DirectX-re, tuningolnák, kiterjesztenék, és kiadnának egy olyan oprendszert, amiben nem töltődik be minden szolgáltatás, csak tényleg az, ami játékhoz kell. Túl azon, hogy ez minden gamer álma, és egy valóban újítás erejű dolog lenne, még a konzol világából is át lehetne belőle csábítani felhasználókat.

Ezzel szemben azonban a Windowskód csak egyre terjed, egyre többet akar markolni, miközben egyre kevesebbet fog.

Egyébként a Windows rohamos lépésekkel fejlődik, mindig van benne innováció, és kimondom kerek perec, hogy a legjobb operációs rendszerek a világon. (...Mari néninek a sarki boltban) De nekik készül a Windows. És e mellett még a haladó felhasználókat is kielégíti.

Mondjuk egy másik topicban már megkaptam a magamét a világnézeteim miatt, de engem ez nem rettent el attól, hogy továbbra is azt várjam, hogy egy kicsit észrevegye a MS, hogy többen vagyunk, több félék vagyunk, és nem biztos, hogy mindannyian ugyanazt az operációsrendszert akarjuk használni.

Egyszer már sikerült egy kicsit elmenni a többirányú fejlesztés felé, mikor kijött a Windows Me (tökéletes játékra, az egyik leggyorsabb Windows operációsrendszer), a Windows NT, (nagyszerű hálózati alap) és a Windows 2000 (majd minden munkahelyen ezt használják). És mi lett az eredménye? Senki nem akar váltani. Aztán jött az XP, és mindezt akarta egyesíteni. Több-kevesebb sikerrel, és most jön a Longhorn, hogy mégtöbbet próbáljon egyszerre.

Én egyébként nagyon kíváncsian várom, mert lehet, hogy a sok propagandaszöveg mellett ott lapul ezekből is valami azért.