BandiG#59
Ha már így belekevertétek a linuxot: eléggé nyitott vagyok az új dolgokra, már többször megpróbáltam linuxot installálni a gépemre. A poén az, hogy programozó vagyok, már jópár programot is készítettem linux meg más oprendszerek alá, de egyik installálás után se sikerült használható eredményt kicsikarnom a linuxból cirka 1 hét alatt. Utoljára cirka 1 hónapja próbáltam meg és attól eltekintve, hogy a notim grafkártyájának a driverét gyakorlatilag át kellett írni, hogy az 1280*800-as felbontást be tudja állítani és hogy wlan driver egy prism kártyához nem létezett hozzá, ezért ndiswrapperral kellett wines driverrel szórakozni, ezeken felül az mpeg2 encoderes usb2-es tv tuneremhez se volt driver, csak olyan, amit usbdump alapján írtak amatőrök. Miután azt sikerült valahogy beüzemelnem, utána vettem észre, hogy tvt csak úgy tudok nézni vele, ha vagy command line-ból állítom a csatornát vagy egy olyan amatőr progival, ami meg egyébként a hangkártyámat nem szerette. És egyik se tudott olyan alap tv tuneres dolgokat, mint pause vagy előre-hátra tekerés. Úgyhogy ezek után jó pár elszart napot hátrahagyva a linux projectemet felfüggesztettem előreláthatólag még pár évre.
És még nem is írtam a linuxról alkotott általános képemről. Ez ugyanis inkább a gumiszobába illik, esetleg a /dev/null-ra...