• pascal
    Akkor mondom az érveimet:
    Először is PC ellen: nézz szét a PCs játékpiacon, mindenki technológia csodákat akar eladni neked, amik élvezetéhez olyan videokari kell ami árából 3 konzolt veszel. És mire mész vele? csillog, villog, bumpmap, normalmap, pixelshader3 kiráááááály. Meg tele az összes fórum a postokkal, hogy "wazee királyság grafika" meg "aztakuwa deyooo" meg "kuwajólnézki" etc.
    Játékélmény? 0! Az egész PC-s játékpiac elmozdult ebbe az irányba, a "szaksajtó" is kapásból lehúz minden játékot ami fél évnél öregebb garfikus motort használ, miszerint ronda. Gratulálok.
    Tudom, kivételek (hál'isten) vannak, és olyan játékok amik sosem lesznek konzolon, stratégia pl, war3, W40K, vagy épp a készülő Age3 is nagyszerű játékélményt fog valószínüleg nyújtani. Ez így van jól.

Amúgy nem vmi nagy konzolharcos aki fikázza a PCt, konzolt nem is fogok venni soha. Realistán próbálom meg felfogni a helyzetet. Szóval a konzolban fix vas van, a játékfejlesztés eleve gyorsabban halad, ez már jó, a másik előnye pedig, hogy így egyik játék sem tud technológiai fölénybe kerülni. Mi marad akkor amivel el tudná adni magát? JÁTÉKÉLMÉNY! (igen a nagybetűs) ha nincs akkor lehúzhatja magát a wcn, mert a kutya nem fogja megvenni. Motiváció, kreativitás. Azért mert több debil gyerekjáték jon ki konzolra még nem kell kijelenteni, hogy PCn értelmesebbek vannak. Az én kikapcsolódásra éhes gamer énem akkor sírta el magát amikor vmilyen prospektusban belfutottam, egy RPG reklámba, "150 óra tiszta játékidő" ahhhh miért nincs ilyen PCre???? Miért lehet végigtolni egy játékot 10 óra alatt, a durvább RPGre jó esetben 40 órát kell szánni és akkor az már élvonal. Ja persze lehet, hogy az a 150 óra kínszenvedés, nem volt hozzá szerencsém, de ha tényleg szar lenne valszeg nem lehetne eladni...

Szóval előítéleteket kéretik félretenni (lásd: hülyeszarkonzol, pcazisten stb) és kicsit szkeptikusan a jövőbe nézni: a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek. Ha az M$ nem favorizálná annyira már rég eltűnt volna a süllyesztőben. A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol.
    OK hogy a PCvel sok mindent lehet kezdeni, ez tény. De az is, hogy érteni is kell (kéne!!) hozzá. Ezért is haragszom az M$ filozófiára, ami el akarja hitetni, hogy nem kell érteni hogy működik a cucc és hogy a PC sem bonyolultabb a TVdnél. nonszensz.