lowdog#114
nem nagyon tudok belekötni abba, amit írsz, egy másik szempont mint az enyém.
én korábban azt írtam, hogy szerintem azért nem jó a párhuzam, mert olyan szempontból meg kell különböztetni őket, hogy a konzol célhardver, a mac pedig ugyanúgy általános mint az x86 pc. (csak emlékeztetőül :))
eddig nem értettem, milyen szempontból gondolod, hogy hasonlóak, most már értem, és igazat kell adjak neked, ez valóban fontos szempontja az összehasonlításnak.
a teljesítményről: az anandtech tesztje (szerintem) azért lényeges, mert megpróbálja kiszűrni a rendszer minden egyéb komponensét, és pusztán a processzorok teljesítményét meghatározni és összevetni. az eredmény a "hétköznapokban" nem igazán hasznosítható, de érdekes próbálkozás, és rávilágít pár olyan dologra, amit érdemes (lett) volna figyelembe venni a PPC fejlesztésénél.
azért arra jó volt, hogy Ulkesh belátta, hogy nem abszolút veri a powermac a xenont, hanem abban amire ő használja, és neki ez számit... ez egy korrekt és érhető álláspont, úgyhogy haszna van a dolognak :)
ettől függetlenül láttam már én is néhány olyan mac-x86 összehasonlítást, ami valóban csak "csúsztatás" volt :)
további szép napot mindenkinek, lassan ez a hírtopik is elsüllyed :) most hogy már nincs vita...