Bírkozás, K-1, Karate, Ketrecharc, Kick-Box, Kung-Fu, Thai box, Francia box, Judo, Ökölvívás ... stb
  • zdlr
    #637
    a bemelegítés nagyon fontos!!! soha nem szabad csak úgy nekiesni a fekvőknek, meg semmi intenzív gyakorlatnak bemelegítés nélkül! a nyújtás csakugyan fontos, viszont itt meg az a baj, hogy ha csak magadtól csinálod, nem segít senki hozzáértő roppant mód veszélyes is lehet, egy-két húzódást simán össze ránthatsz amit majd csak a következő edzés alkalmával veszel észre, és igen, fáj. :D amelyik testrészed nyújtod, azt soha ne feszítsd, mindig próbáld ellazítani az izmaidat, és soha ne tegyél hirtelen mozdulatot, lábakat szépen lassan zárd össze/hajlítsd a nyújtás végén. a légzésre folyamatosan figyelj, orron be, szájon ki.
    amúgy ne parázz, jó úton haladsz, én úgy mentem le első edzésemre, hogy előtte vagy 10 évig nem sportoltam igazán és rendszeresen semmit.
    3szor 10 fekvő után meghaltam, a hasazásról ne is beszéljünk. és egy széles terpeszt is alig bírtam kicsikarni magamból.. pár hónap után nem volt gondom az erőnléti résszel, és a velem egy magasaknak is simán rúgtam a fejest.. ha folyamatosan csinálod, hamar belejön a tested.