• FTeR
    ha kugliba beírok vmi kulcsszót a programra amit akarok, és a rendes találatok, amit tényleg egy olyan program amit kell (fizetős/free/share stb.), 70%ban csak winre íródtak, olyan 20% lehet a csak linuxra és 8-9% ami mind a kettőre megy. és ezek olyanok, amiket le is lehet tölteni. csak-maces progival talán még nem is találkoztam (igaz konrétan nem is kerestem).
    két konkrét példára emlékszem (most így hírtelen), egyik amikor gif animátort kerestem, a másik meg valami2valami (több féle mp32midi, midi2mp3, jgp2text stb.). A gif animátort egyszer linux alól is kerestem, és tiszta ideg voltam, h minden linken csak wines alkalmazás volt.
    Azért általában igaz, h nagyon meglepődom, amikor rákeresek valamire és egy link alatt linuxos alkalmazást találok. vagy .gz-be van tömörítve.

amikor én aszondom, h pl linuxra/macre kevés a program, akkor ilyenekre értem. Nem nagy alkalmazásokról (ofisz, vmien videó render), vagy tömeg cuccokról (média lejátszó).

mondjuk ebből következik, h winre sok a szemét is.

(asszem kicsit sok a szóismétlés és kuszai lettem, elnézést, a mából egy kicsit már elegem van :))