Kényszerből váltott az Apple?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
"és nem 1 olyan cucc van a világpiacon ami nem világmegváltó mégis ott van és veszik..."
Na igen, csak akkor ebben az esetben egy bazi nagy marketing kampánnyal állunk szemben, ahol egy olyan cuccost akartak ránk sózni, ami 1. nem világmegváltó technika, 2. meg különösebben szükség sincs rá, mert ugyan azt nyújtja, mint a már piacon levõ áruk.
Azért örüljek az M$-nek mert jól tud marketingolni?

"hosszútávú befektetés, mond ez neked valamit?"
A teljes piac lenyúlása, a versenytársak kiszorítása, mond ez neked valamit?
Nem feltétlenül M$-el, vagy BG-vel van gond mert ezt tesz, õ csak jelképe egy szar rendszernek, ahol ez megtehetõ!

"nem ms jótékonykodik, hanem BG. minek kevered?"
És BG honnan vette a pénzét, a legyek hordták össze?😉)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

IMHO Hülyeség ez a cikk. Elôkerül egy elemzô cég, aki utólag azt mondja, hogy áá, ez nem is olyan meglepô. Dehogynem.
Mi köze az IBM PC-s üzletágának, a processzorgyártó üzletághoz?
Az oké, hogy barnd PC-t nem gyárt már, mert nem éri meg, de 3 milliárt dollárt feccolt bele egy procigyártó üzembe, tehát nagyon is fontos neki. Sôt pont úgy építette fel a gyártást, hogy az egyedi igényeket (kis darabszámban) is olcsón ki tudja szolgálni, ugyanis modulokból építenék fel a procikat. Nem csak az Apple volt a cél, hanem az a sok cég, akiknek célprocik kellenek. (Lézernyomtatókba, mpeg dekóderekbe stb.)
Az apple példáján: van nekik altivec moduljuk, mellé egy power4 modul. Ha lesz power5 modul, akor gyorsul az egész. Tök jól nézett ki, de aztán jöttek a gondok.
A lézernyomtatókba, és a többi ilyen kütyübe nem kell olyan spéci alacsony fogyasztású proci, mint egy powerbookba, ezt nem is csinálta meg az IBM. Ráadásul nem is tudott olyan mennyiséget gyártani, mint amennyi kellene, folyamatosan várni kellett a procikra.
Ezek után beesik egy Xbox 360, ÉS egy PS3 is. Rengeteg proci kell hirtelen, és ez a két megrendelés százszor több pénzt fog hozni, mint az apple megrendelései. Persze, hogy hagyta a fenébe az apple-t, hogy inkább ennek a két cégnek tudjon eleget gyártani.
Az apple meg jól megszívta. Pedig az IBM a power sorozat mellett pont a G5-ös sorozat hozta meg az IBM-nek azt az elismertséget, ami kellett az Xbox-hoz. (A PS3 cell meg eddig is az övé volt, mert ôk fejlesztik.)
Az Intel-es osx szerintem csak egy biztonsági tartalék volt, amire most hirtelen szükség lett.
kezdetekben én is gugliztam, ha kerestem valamit mac-re. aztán kisegítettek, mert ott van a versiontracker és a macupdate.
nincsenek nagy igényeim, de eddig minden gondomra találtam megoldást

sepsiszentgyörgy

akkor örülök hogy lerendeztük a dolgot 😊 és értjük egymást!

a maces progiszerzésre még csak annyit mondanék, személyes tapasztalat alapján, hogy az igaz, hogy jóval kevesebb program van egy-egy feladatra. de a kevesebb felhasználó miatt én úgy érzem, könnyebb a kommunikáció másokkal, és ez abban nyilvánul meg, hogy sokkal készségesebbek az emberek, ha segítség vagy valami progi kell (elsõsorban warez-ra gondolok). hogy a dvdrip példánál maradjunk, azért win alatt már sikerült eljutni oda, hogy leszedsz egy progit ami mindent megcsinál, szemben azzal mikor még decss-el le kellett szedni a fájlokat a lemezrõl, szétszedni a képet és a hangot majd újra multiplexelni az átkódolt filmet a(z esetleg átkódolt) hanggal, és ennek egy részét parancssorból kellett ugye csinálni 😊 a kezdõknek egyre könnyebb...
de minél több a lamer, annál többen mondják azt, hogy ezeknek minek segíteni ha még utánanézni valaminek is képtelenek. mac-es témákban sokkal kevesebb ilyen található, és ezért sokkal készségesebbek a user-ek

remélem volt értelme annak amit írtam! 😊 üdv

ha kugliba beírok vmi kulcsszót a programra amit akarok, és a rendes találatok, amit tényleg egy olyan program amit kell (fizetõs/free/share stb.), 70%ban csak winre íródtak, olyan 20% lehet a csak linuxra és 8-9% ami mind a kettõre megy. és ezek olyanok, amiket le is lehet tölteni. csak-maces progival talán még nem is találkoztam (igaz konrétan nem is kerestem).
két konkrét példára emlékszem (most így hírtelen), egyik amikor gif animátort kerestem, a másik meg valami2valami (több féle mp32midi, midi2mp3, jgp2text stb.). A gif animátort egyszer linux alól is kerestem, és tiszta ideg voltam, h minden linken csak wines alkalmazás volt.
Azért általában igaz, h nagyon meglepõdom, amikor rákeresek valamire és egy link alatt linuxos alkalmazást találok. vagy .gz-be van tömörítve.

amikor én aszondom, h pl linuxra/macre kevés a program, akkor ilyenekre értem. Nem nagy alkalmazásokról (ofisz, vmien videó render), vagy tömeg cuccokról (média lejátszó).

mondjuk ebbõl következik, h winre sok a szemét is.

(asszem kicsit sok a szóismétlés és kuszai lettem, elnézést, a mából egy kicsit már elegem van 😊)
Ok, sorry, lehet, h kicsit túllõttem a célon, csak kicsit másként értelmeztem az elõzõ hozzászólásod, másodjára te is normálisabban válaszoltál. 😊 Egyébként nem sértõdtem meg, csak nem írtam semmi kamu dolgot, erre jön egy válasz...
A lényeg, hogy értjük, h mit akar a másik mondani, nem írtam le teljesen, mert én értettem, és így tényleg úgy hat... 😊
Tényleg nem sokat volt még dolgom mac-kel, de azért annál sztem nehezebb progit szerezni, ha mondjuk dvd-t akarok rippelni, mint pc-n, pedig ott sem olyan egyszerû egy kezdõnek...
a végét globálisabban értettem, ezért használtam többesszámot.

"Az meg, hogy dolgokat másként látunk, na bumm, ezér vagy te te, én meg én."
nagyon jól látod 😊

lehet 1 kalap alá vettelek nexussal, de eléggé egyhullámhosszon voltatok. nexus meg tipikus "BG monnyon le, csak nekem van igazam" (visszafogottan és röviden fogalmazva).
valamit
BlackRose

én nem vitatom, hogy amit leírtam az még ma gyenge lábakon áll, viszont el tudom képzelni, hogy az a jövõ ... Bill Gatesrõl talán nem írtam le a véleményem, lusta vagyok most részlesen visszaolvasni: nála is egyfajta 'fejlõdésnek' látom például azt, hogy ad a pénzébõl és a közösségért tesz (nézetem szerint a testvériség szellemében)... amúgy az egész amit leírtam, azt egy olyan hasonlattal tudnám talán jobban megvilágítani, mint mikor a céhekbõl manufaktúrák lettek, ugyanígy lehetne az egyének versenyebõl egy olyan globális verseny/fejlõdés amiben az egyének együttmûködnek... (tudom, hogy elég zavarosan fogalmazok, de per pill. másban vagyok elmerülve)

FTeR

olyan hely nincs, ahol velem mindenki egyetértene, de én ezt már megszoktam 😉 nekem személy szerint veled semmi bajom, a kisember dolgot és az álamvilágot meg leírtam már... még azt is elfogadom, hogy félreértettelek. Az meg, hogy dolgokat másként látunk, na bumm, ezér vagy te te, én meg én. Az meg, hogy álmodozok e? 😊 Lehet, de csak annyira ami még belefér 😉

Nagyon eltértél a tárgytól, nem is tudom nekem szól e, de: én az MS-t nem utálom. (van néhány dolog amiket csinál, azokat a dolgokat igen) A Linux viszont megintcsak belepasszol abba a képbe némileg amit a testvériségrõl írtam... De tényleg nem ez lett volna a mondanivalóm lényegi része.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

"Hát, ezt nem kellett volna fikáznod"
Ne haragudj, nem bántani akartalak, de nem hiszem, hogy olyasmit írtam volna ami nem igaz. azt, hogy "próbáltad is vagy csak mondod" komolyan kérdeztem, mert nekem teljesen más tapasztalataim vannak a mac-el kapcsolatban, és a te hozzáállásod általános azok körében, akik még csak képen láttak mac-et (no offence, nem tudom, te láttál-e már, ezért is kérdeztem). nem kell rögtön megsértõdni.

"Egyébként nem cáfoltam magam, ha nem érted, akkor tudlak sajnálni"
amit írtál, abból számomra az következik, hogy cáfoltad magad
egyértelmûen ez olvasható ki abból, amit írsz: nem fog az OSX menni "PC"-n,
pár sorral lejjebb pedig hogy kijátszható minden és menni fog max nem úgy, meg módosítva stb.

kérlek, vagy magyarázd el, hogy ez hogyan jelenthet mást (akár privátban is, most már tényleg kiváncsi vagyok, hogy mi másra gondolhattál, mert amit írtál az ezt jelenti), vagy sajnáld magadat.

"Alapból semmiképp nem fog menni PC-n OSX, és ez BIZTOS"
na, most már értem mire gondolsz, ezért javasolnék valamit: próbálj világosan fogalmazni. egyetértünk, "alapból" nem fog menni. de te BIZTOS hogy nem ezt írtad. olvass vissza
itt

ahelyett, hogy megsértõdnél, lesajnálnál, gondolkodj el hogy mit is írtál és mit is jelent az... ha nem érted, mi a különbség, privátban szivesen kielemzem a mondataidat 😊
szerintem errõl ennyit...

van igazság is abban amit itt leírtál, de van egy pár dolog amit nem lehet lesemmizni:

1.) HUMANS ARE PREDATORS... és ez egyenessen magyarázatot ad arra, hogy miért áll közelebb az embernek a versenyzés az együttmûködésnél, és álltalában akkor van együttmûködés ha egymagunk nem vagyunk képessek legyûrni a zsákmányt... (olvasd akkor amikor közös érdek van a dologban).

2.) Sokkal nehezebb találni partnert mint ahogy sokan gondolják, ugyanis álltalában azok akarnak az oldaladon játszani akik gyengébbek tölled (mert számítanak a segítségedre) és a gyengébekkel nehéz minõségessen együttmûködni mert nem tudnak követni, nincs veled egyforma szinten a munkavégzésük, a minõségük, az üzleti eredményük stb. És ez két oldalú baj, elõször is õk befulladnak probálkozni veled együtt futni, másodszor meg te lassítasz, hogy tarthassák veled a lépést, vagy még rosszabb esetben kiszállsz a buliból féluton mert elveszted érdekeltséged, ekkor egy csomó pénz, munka stb. vesz el.
Amikor meg két egyforma szintû cég partnerkedik akkor az sohasem a egyvágányban van, vagyis mindég ott segítenek egymásnak ahol nem konkurentsek (ez van a SUN - MS, IBM - MS stb. esetében)...
Ami pedig Bill Gates adományait illeti, röviden azt mondhatom, hogy igaz elõbb elvette (de legnagyobb részben a cégektõl és a gazdagabb nyugati lakosságtól) és átadja a szegényebb rétegeknek és az iskoláknak stb... ez Robin Hood esetében szimpatikus, nem értem miért ennyire elfogadhatatlan Bill Gates esetében. Na me akarok itt semmi rosszat mondani, de a többiek akik elveszik nem adnak vissza semmit, ezekhez képest BG tényleg OK. Na de mindenkinek megvlehet a saját véleménye.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

BG 100-ból 0,01-et ad vissza... 😊 Promóció.

van igazság is abban amit itt leírtál, de van egy pár dolog amit nem lehet lesemmizni:

1.) HUMANS ARE PREDATORS... és ez egyenessen magyarázatot ad arra, hogy miért áll közelebb az embernek a versenyzés az együttmûködésnél, és álltalában akkor van együttmûködés ha egymagunk nem vagyunk képessek legyûrni a zsákmányt... (olvasd akkor amikor közös érdek van a dologban).

2.) Sokkal nehezebb találni partnert mint ahogy sokan gondolják, ugyanis álltalában azok akarnak az oldaladon játszani akik gyengébbek tölled (mert számítanak a segítségedre) és a gyengébekkel nehéz minõségessen együttmûködni mert nem tudnak követni, nincs veled egyforma szinten a munkavégzésük, a minõségük, az üzleti eredményük stb. És ez két oldalú baj, elõször is õk befulladnak probálkozni veled együtt futni, másodszor meg te lassítasz, hogy tarthassák veled a lépést, vagy még rosszabb esetben kiszállsz a buliból féluton mert elveszted érdekeltséged, ekkor egy csomó pénz, munka stb. vesz el.
Amikor meg két egyforma szintû cég partnerkedik akkor az sohasem a egyvágányban van, vagyis mindég ott segítenek egymásnak ahol nem konkurentsek (ez van a SUN - MS, IBM - MS stb. esetében)...
Ami pedig Bill Gates adományait illeti, röviden azt mondhatom, hogy igaz elõbb elvette (de legnagyobb részben a cégektõl és a gazdagabb nyugati lakosságtól) és átadja a szegényebb rétegeknek és az iskoláknak stb... ez Robin Hood esetében szimpatikus, nem értem miért ennyire elfogadhatatlan Bill Gates esetében. Na me akarok itt semmi rosszat mondani, de a többiek akik elveszik nem adnak vissza semmit, ezekhez képest BG tényleg OK. Na de mindenkinek megvlehet a saját véleménye.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

ja és ha, pl úgy lépsz be a topikba, h na valyon mit írt ez a hülye, akkor ele kár belemenni vitákba. ilyenkor olyan helyre kell járni, ahol mindenki egyet ért és 1 hullámhosszon vannak veled.
elõreláthatóan nem fogunk megegyezni, a példákkal kapcs, mivel valszeg az általad felhozottak tökéletesen illenek abba képbe, amit te látsz/képzelsz, különben nem mondtad volna. én csak próbáltam rávilágítani, h egy elég fontos szempontból hibádzanak és talán ugyan ezen szempontból hibáddzik a "világképed" is. szal ha ezen a síkon nem tudunk megegyezni, akkor eleve tök mind1.

viszont 1 dolgot nem értek. az ms-t utáljátok, vagy a világ rendszert amibe tartozik. ha elõbbi, akkor minek szídjátok a rendszert amiben mûködék és leg fõbbképpen mi köze ennek ahhoz, h pl jó e a windows vagy nem, tetszik-e vagy nem. ha utóbbi, akkor meg mért keveritek bele az ms-t? ezalapján bármelyik másik céget is lehetne szídni, mértpont ms fejezi ki a rendszer jelképét? és megintcsak az egésznek mi köze, ahhoz, h pl a linux a jobb rendszer vagy a windows? És az egész, h jön az almához .
lehet az a gond, h elveket társítotok az alkalmazásokhoz és pl win a gonoszt, linux a szabadságot és az epöl az exluzivitást jelenti. sok almás gyerek mondogatta, h azé jobb mac, mert más mint a többi (így õk is mások/jobbak). ezért is lehet olyan fájó pont az inteles váltás, pedig valószínûleg az égvilágon semmi sem fog változni.
linux meg talán azért olyan "jó", mert tökéletesen kifejezi a rendszer ellenes, lázadó gondolatokat stb. stb.
már csak arra lennék kiváncsi, ennek mi köze az objektivitáshoz?
Hát, ezt nem kellett volna fikáznod. Akárhogy is, mac egy másik platform! És nem valószínû, hogy pc kompatibilis lesz... Egyébként nem cáfoltam magam, ha nem érted, akkor tudlak sajnálni. Alapból semmiképp nem fog menni PC-n OSX, és ez BIZTOS! (Kivéve persze, ha külön kiadják PC-re, de erre nem sok esélyt látok!) Persze minden kijátszható, de egy egyszerû átlagembernek akkor sem lesz OSX PC-n...
Tehát errõl ennyit...
"Mi alapján minõsíted te magad 'nagyobb' embernek?"
nem tettem, beképzeled magadnak. ez is tipikus kisember szokás 😛

"kina"
de jó példa, mert a kommunizmusban hírdettek ilyen szép elveket. és az emberek egynelõvétételéért is sokat tettek. elvettek attól akinek volt és adtak annak akinek nem (elvben).

"hogy ha valaki elveszi a pénztárcád, aztán visszadja belõle a fele pénzt az is hasonló"
dzsííí, ugyan olyan rossz példa. te ha ms-nek fizetsz kapsz valamit cserébe érte. akár befektetésnek is tekintheted, mivel hozzásjárúlhat késõbbi gyarapodásodhoz...

"Az meg, hogy "nem önkényesen veszi el a pénzed." - ez meglehetõs szûklátókörüség abban a korban, amikor a tudatbefolyásolásra szakmák garmada épül. <.....>"
a kulcsszó az, h választhatsz még így is. de ha csak ms lenne akkor is választhatod, h "nem". ha látsz 1 reklámot akarat erõ kérdése, h elrohansz megvenni vagy nem.

"Nem, nem érzem úgy, hogy abban élnék, csak úgy érzem látok - homályosan, de nem is olyan nagyon távolban - egy jobb világot. "
álmodozz csak 😉

"utolsó pár mondatában"
komcsi idõszakban is volt verseny. a brigádok érmet kaptak, ha jobb volt a másiknál....
lehet, h nem pont a kommonizmusra gondolsz, de sztem ha felsorolod a jellemzõket valakinek és aszondod találja ki mire gondolsz tuti ezt vágja rá.

írtál vmit, én írtam, h sztem nincs igazad, erre írtad, h rosszúl látom, erre én, h sztem meg nem.
ezt csak azét írtam, mert talán kötekedésnek tünhetnek rövid reagálásaim. próbáltam rávilagítani.
"ami köztudomásulag nem sok innovatív dolgot tartalmazott"
és nem 1 olyan cucc van a világpiacon ami nem világmegváltó mégis ott van és veszik...

"és ebbõl még csak profitja sem lett, ráadásul <..>"
hosszútávú befektetés, mond ez neked valamit?

"Egy IT cég foglalkozzon az IT szektor fejlesztésével, ne pedig jótékonykodjon."
nem ms jótékonykodik, hanem BG. minek kevered?
ááá, tudtam, h nem értitek meg.
a kisembert mint fogalmat használtam, nem mint jelzõt. Nem véletlenûl tettem idézõjelbe.
A kisemberes hozzáállás olyan, mint amikor a tv-ben rimánkodik egy csöves, h õt kizsákmányolták, meg h a jobb móduak mérnem jótékonysági szervezetek.
amikor a csövesnek odadobsz 1 százast (ha egyáltalán megteszed) mert miaz neked. de nem fogot a bankban lévõ milliódat odaadni neki, mert neked olyna sokvan neki meg nincs...
az a kisemberes hozzállás, h csak a magad oldaláról látod a dolgot és még meg is vag gyõzõdve az igazadról...
valamit
te bizonyára nagyember vagy 😉
amúgy a nézõpontodról annyit, hogy elég egyszerû, fél percig nem gondolkodtál el azon amit írtam, a válaszod nem válasz, hanem egy olyan fajta támadás, aminek a világon semmi köze ahhoz amit írtam és ha már a példám sántaságáról beszélsz, a te kínai példád éppúgy sántít.

Elõször is, "kisember" hozzáállás. Mi alapján minõsíted te magad 'nagyobb' embernek? Ja értem, ez az alap, amire aztán építkezve elmondhatod a véleményed. Azaz abból indulsz ki, hogy a másikat lealázd, erre tesz rá az "álomvilágban élsz" mondatod is. Talán inkább te vagy a kisember, hogy ilyen bevezetõre van szükséged. 😉 "billi nem adományozhatja el a teljes vagyonát és mégcsak el sem költhet, mivel felelõséggel tartozik cége iránt." - így van, ez van most, nem is vitatta senki, egy fia szóval nem mondtam olyant, hogy adományozza el a vagyonát. Tudod az egész gondolatomban arról van szó, hogy tévedsz akkor mikor azt írod, hogy álomvilágban élek. Nem, nem érzem úgy, hogy abban élnék, csak úgy érzem látok - homályosan, de nem is olyan nagyon távolban - egy jobb világot. (nyilván sokan vannak így ezzel, tehát ettõl nem érzem magam jobbnak) "tehát a példáid egyáltalán nem jók." - nyilván lehetne jobb példát írni, például, hogy ha valaki elveszi a pénztárcád, aztán visszadja belõle a fele pénzt az is hasonló. Az meg, hogy "nem önkényesen veszi el a pénzed." - ez meglehetõs szûklátókörüség abban a korban, amikor a tudatbefolyásolásra szakmák garmada épül. (ma már megkockáztatom, hogy a teljes társadalom is) Ja értem, befolyásolt tudat ha ad, az gyakorlatilag önkéntes... Végülis 😊 "másrészt, ajánlom költözz kínába. ott még mindig "szabadság, egyenlõség, testvériség" van. csak páran egyenlõbbek.
" - ez ugye mégse jelent egyenlõséget? Amúgy nem igazán fogtad fel, mirõl beszéltem az elõzõ beírásom utolsó pár mondatában, ha neked - mondjuk - a kommunizmus (vagy éppen a szocializmus) jelenti a megoldást arra amirõl beszélek. Egy szóval nem mondtam, hogy én abban látnám a 'megoldást'.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

NEXUS6
De jó neked, ezek szerint te nem vagy kisember😉)) Mert a szavaidból nekem az tûnik ki.
Csak szerintem, ha elvonatkoztatunk a számtektõl, akkor még Billiboy is az, egy kisember.

Ezek szerint te egy önálló identitással rendelkezõ, nem természetes jogi személy vagy, másnéven valami mamutcég, jó neked😉))

Bili, mint kisember márpedig elajándékozhatja a vagyonát, ráadásul ez az egész IT szektorra sokkal kevesebb hatással lenne mint azt te gondolod.

Billi végül is ezt nem tette meg, hanem pl kiszórt 10-15 mrd $-t az Xboxra, (ami köztudomásulag nem sok innovatív dolgot tartalmazott, a második némileg többet), és ebbõl még csak profitja sem lett, ráadásul a játékipar egészére sem volt ez túl sok hatással, mert jórészt erre a gépre is csak portok jelentek meg. Az az egy-két sikeresebb exkluzív, meg nem jelentett a fejlesztõ cégeknek sem akkora elõrelépést, pont az x viszonylagos sikertelensége miatt.

Én amúgy azt szeretem, ha az állam költ az eü-re, meg ilyen szociális dolgokra az adómból.
Az a cég ami megengedheti magának a túlzott jótékonykodást, az nincs versenyhelyzetben!
Egy IT cég foglalkozzon az IT szektor fejlesztésével, ne pedig jótékonykodjon.

Sajnos a világ olyan, hogy sok emberben fel sem tûnik enek a helyzetnek a visszássága!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Szerintem tök jókat írsz!

A verseny tényleg nagyon fontos!
Csak éppen két fajta verseny van. Amit a szociáldarwinisták/fasiszták/szélsõséges jobb és baloldaliak általában versenynek neveznek, az nem az, mert az egyszerûen eliminálás, kiirtás.

A verseny az evolúció szempontjából kreatív. A gyõzelem, a verseny esetén nem a másik elpusztítát jelenti. A kevésbé "fitt" felek is szaporodnak, de nem olyan sikeresen. Aztán ez megváltozhat, ha másik stratégiát alkalmaznak. Ez a változás az evolúciós kreativitás motorja.
Ha viszont annyira megnõ a szelekciós nyomás, hogy "csak egy maradhat", akkor sajnos elõbb utóbb megszûnik a verseny is, meg a kreativitás, a fejlõdés is.

Az a gáz, hogy amíg a nagyvállalatok megszerezték, a kvázi halhatatlanság jogát, addig a kicsiket simán ledarálják. Ez kb olyan mintha az oroszlánok nem tudnák felnevelni a kicsinyeket, mert az apa mindet felzabálná (ez így is van de erre meg az anyának vannak elkerülõ stratégiái).
Jelenleg a "nagyok" szabadon garázdálkodhatnak, van aki ennek még örül is. Csak éppen ez az egész a rendszer halálát jelenti.
Nincs utánpótlás, az öregek meg elõbb utóbb kihalnak!

tipikus "kisember" hozzáállás.
álomvilágban élsz.
billi nem adományozhatja el a teljes vagyonát és mégcsak el sem költhet, mivel felelõséggel tartozik cége iránt.
másrészt ms nem önkényesen veszi el a pénzed, hanem te (mármint aki fizet és nem warezol) egy szolgáltatás és/vagy termékért cserébe fizeted ki. tehát a példáid egyáltalán nem jók. egyébként billi alapítványa nemcsak ilyenekre költ, hanem pölö egészségügyi kutatásokra is.
a ms* felhalmozott vagyona sem csak dísznek van, amit billi kapzsiságból tart meg. extrém üzleti lépések fedezetéûl szolgál. pl egy ilyen háttér nélkûl, már rég feladták volna az xboxot vagy bele sem vágnak.
másrészt, ajánlom költözz kínába. ott még mindig "szabadság, egyenlõség, testvériség" van. csak páran egyenlõbbek.

(*basszus berángásból mindig m$-t írok 😞 de közben mindig beügrik nexus világképe 😛)
Nyilván értem én hogy nem az igazságon alapulnak a dolgok az üzleti életben, és nem is arról van szó hogy kit kedvelek jobban, én úgy gondolom hogy amellett hogy az ms-nek szüksége van a Sun-ra és az IMB-re és viszont, szüksége lenne valakire aki valódi konkurenciát támaszt OS terén. Ezt szinte lehetetlen elérni most, és ahogy a dolgok mennek talán még kevesebb lesz az esély. De hát ki tudja, lehet hogy ez kell...
kösz 😉

valamit
"azt ne felejtsuk el hogy billybacsi kurvasokat adomanyozott a raszoruloknak." - na ne vicceljünk már. Úgy érted adott a te pénztárcáddal mérve sok pénzt, igaz? Az ennyémmel is sok. De azér ne felejtsük el, azt elõtte elvette. Mint a földesúr a jobbágytól, behajt mondjuk 2 tizedet, azt visszaad egyet, jelezve, hogy õ milyen jó ember. Persze ma nem feudalizmus, hanem kapitalizmus van, de ez ugyanaz. Mit szólnál ha azt mondanák, jövõre 80%-os adó lesz, de aztán visszakaptok belõle 40-et, ugye örülni fogtok? Hát a lófaszt kell ennek örülni. Teréz anya, na õ látod már lehet adott valamit a szegényeknek. Majd akkor mondja a Bill Gates, hogy mennyit adott a szegényeknek, ha eljut a szintjükre, vagy a saját kiindulási szintjére. Addig deficites számomra ez a nagy adomány... a szabadság, egyenlõség, testvériség eszményérõl meg annyit, hogy lehet kurva nehéz megcsinálni, de ha minden ember így tudna gondolkodni valszeg sokkal elõbbre járna az emberiség. Érdekes módon de még a versenybõl kiindulva is... Nézd csak meg, nem én hoztam példának, eszembe se jutott volna, de más említette, hogy az Apple és az IBM, az IBM és az MS, a Sun és az MS partnerek lettek, mert együtt többek mint külön-külön. Nekem meg az a véleményem, hogy pontosan errõl szólna a szabadság, egyenlõség, testvériség csak még nagyon gyerekcipõben jár sok téren. Azaz arról hogy ahol lehetséges és elõnyös ott segítsék egymást úgy az egyének, mint a vállalatok, cuzámmen az emberiség... persze nem tudom pontosan elmagyarázni hogyan is értem, de ha mondjuk van testvéred és jóba vagytok, akkor azt próbáld globálisra helyezni. A darwinizmus és felvilágosodás (egyenlõség, stb.) szerintem egyáltalán nem ellentétes eszme egymással. A verseny bennünk van, hogy jobbak legyünk magunknál (mind egyénileg, mind vállalatilag, mind emberiségileg), a testvériség meg közöttünk van, hogy a kapcsolat jobb legyen az egyének vállalatok, az emberiség közt....

Lehet hülyén hangzik, most találtam ki, de elsõre jónak tûnt. 😊

http://arstechnica.com/columns/mac/mac-20050608.ars/2

a kérdés jogos, már több helyen szó volt róla. én konkrétumot nem tudok, de szerintem a logikus feltételezés az, hogy Intellel tudott elõnyösebben megállapodni az Apple...

bocs, így kellett volna írnom hogy ne legyen félreérthetõ:

tekintsünk el attól az általános téveszmétõl hogy "a Mac nem PC".

"Attól még, hogy Intel proci lesz benne, még nem fog menni OSX PC-n"
tekintsünk el attól az általános téveszmétõl hogy a Mac nem PC.
"Persze, mindent ki lehet jáccani"
még jó hogy saját magad megcáfolod az állításodat! így nem kell magyarázni... bár minden fórumozó ilyen bölcs volna <#eplus2>

"Jah, és azért OSX-re messze nem olyan könnyû progikat szerezni"
próbáltad is vagy csak mondod?

Most lehet lemaradtam valamirõl, de ha kényszerbõl váltottak akkor miért Intel? (Ha AMD lenne ugyanezt kérdezném.)

Nincs! De az üzleti világban és álltalában az életben nem a jó az ami nyer. Az élet és különössen az üzleti világ nagyon összekötött, dollármiliárdokat lehet keresni vagy veszíteni rövid idõn belül, és ezért nem önkényes kívánságokon és még kevésbbé igazságon vagy jó dolgokon múlik a dolog. Azt csinálsz amit lehet és ami pozitív megtérítést eredményez. A ROI a fontos, nem pedig a jó vagy a rossz, nem a kívánságok. Éppen ezért lettek partnerek a Sun és a Microsoft, éppen ezért partner az IBM és a Microsoft, mert persze verhetik egymást oldalba a PR részen, de amikor az eredményre koncentrálnak (és hidd el, hogy mindég az eredményre koncentrálnak), akkor a Microsoftnak kell az IBM álltal eladott sok millió Windows és az IBM-nek is, mert ez nélkül nem adna el sok millió szervert, a Microsoftnak kell a Power az XBox-ban, az IBM-nek kell a Microsoft XBox piaca... stb. Tehát reális szempontból nézd a dolgokat. Nem kedvelem én a Microsoftot, de a többieket sem, és nem is gyûlölök senkit, én mindegyikben azt akarom megtalálni, hogy az én személyes számlám tartalmát gyarapítsák. Jelenleg ezt legjobban a Microsoftnak köszönhetõen tudom elérni, de nem hagyom ki a Linux vagy XYZ álltali lehetõségeket sem, de hogy valamelyiket is jobban kedveljem, WELL A HELL NO WAY!

P.S. Az M$ vs MS meg szerintem éretlenség kimutatása... elnézést mert nem akarok itt senkit sem sértegetni, de én úgy szoktam, hogy amikor valami nem tetszik akkor konkrétan megmondom, hogy mi... aki olvasni szokta a hozzászólásaimat az tudja mirõl beszélek, az meg, hogy így fejezzem ki magamat... annak semmi értelme sincs. Na de nekem semmi kifogásom, akinek tetszik az írja M$... én sohasem szoltam ezért egy árva szót sem, valaki más mondta, hogy bohóc vagyok mert nem így írom... pedig nem tudom ki a nagyobb bohóc. Na mindegy PEACE!

NEXUS6
Az écc betegség kimaradt😉

Szerintem nem direkt okozzák a "világ rombadõlését", csak éppen miután lenyúlják a minnél több zsét, nagyívben tesznek rá hogy mi a következmény.

Aki azt hiszi hogy az M$ a 90%-os részesedésével egy egyszerû vállakozás, az szerintem álomvilágban él.

De ehhez mindenkinek joga van😉)))

"Én szóltam!"

uu
- ez az apokalipszis fosas mar el is megy a fulem mellett, tenyleg nem akarom kommentalni mert ha ezzel egyszer beetettek teged a zoldek akkor felesleges megprobalni eltuntetni az agymosas tuneteit. a jo iranyba meg persze hogy jo lenne ha valtozna a vilag, de sajnos erre van a legkevesebb esely 😞
- ebben nem vagyok biztos de tisztan emlexem hogy darwin mondta hogy "survival of the fittest".
- ja, de te is igy tennel ha a te lennel bill gates es van egy csoppnyi agyad. azt ne felejtsuk el hogy billybacsi kurvasokat adomanyozott a raszoruloknak.

NEXUS6
"a vilag ugy mukodik ahogy a microsoft."
Hozzátenném, még maximum 50 évig, aztán így vagy úgy vége lesz. Vagy azért mert belefulladunk a saját szennyünke, és az általunk generált szegénység keltette konfliktusokba, vagy mert sikerül egy más, hosszabb távon is mûködõképes, kevésbé rablógazdálkodást folytató rendszert kifejlesztenünk. Ajánlom figyelmedbe "A növekedés határai" címû könyvet, nagyon tanulságos forgatókönyvek vannak benne az elkövetkezõ száz évre.

"nincs egyenloseg testveriseg stb. darwin van, a legerosebb marad talpon"
Na már megint ez a leegyszerûsített szociáldarwinizmus. Darwin nem azt mondja hogy csak a legerõsebb marad talpon, hanem amelyik tud szaporodni, az tud szaporodni. Ebbe viszont nagyon sok minden belefér. Nézd meg az esõerdõk fajgazdagságát, mindenki szépen el van, és szaporodik. Konkurálás akkor kezdõdik, ha változik a környezet, csökkennek, bõvülnek az erõforrások.
A jelenlegi pénzügyi rendszer viszont egy egytényezõs egyre inkább monokultúrális rendszert, környezetet teremt, ami baromira gyenge túlélõ képesség tekíntetében, azon kívül, hogy ha a változatosság fontosságát a genetikából ide is átvezetjük, akkor prognosztizálhatjuk, hogy egyre kevésbé lesz képes alkalmazkodni fejlõdi, változni.
Szal nem kéne fényezni ezt a rendszert, nem túl sok jót várhatunk tõle. Ez már különben sem a színes piaccal rendelkezõ, klasszikus kapitalizmus.

"akarmennyire is szomoru ez szamodra a microsoft is csak egy ceg es meg eleg messze van az umbrella corporationtol."
Attól lehet, hogy messze van, bár ez asszem nem is zombikat gyárt (bár a PC szektor alacsony biztonsága miatt, ami rajta nagyban múlik azért, elég sok zombi pc van). Ha viszont azt nézzük, hogy a teljes PC kategóriájú IT szektorból (hw + sw) egyedül ez a cég képes évrõl évre rekordösszegû profitot kibányászni (a többiek rovására is), és ehhez sajnos semmi köze a termékei minõségének. A win jelenlegi verziói szerintem nem is olyan rosszak, csak éppen a M$ akkor is földbe tudta döngölni a konkurenciát, amikor a win egy kalap sz.rt sem ért!
Szal ha ezt nézzük akkor szerintem elég ijesztõ amit mûvel.

Bár egy szinten a katasztrófák is vonzzák az embert. Veszélyesen kell élni, nem igaz?😉))

Sztem itt túl nagy fenék lett kerítve ennek a témának. Attól még, hogy Intel proci lesz benne, még nem fog menni OSX PC-n. Ha más nem, alaplapra raknak egy chipet, ami nélkül az oprendszer nem megy. Meg ugye mac-ekre eddig is spec. vid. kari, meg szinte mindenbõl spec kellett, és ez valszleg ezután se lesz másképp. Hova lenne az exkluzivitás, meg a márka?! Azért az Apple sem tökéletes. Lehet, h OSX stabilabb, mint win, de ha azt is teleraknák az emberek minden szeméttel, lehet, h annak se teccene...
Persze, mindent ki lehet jáccani. Lehet felrakni moddot BIOS-t alaplaphoz, monvez-hez, meg szinte mindenhez, meg lehet lehet emulátorokat meg hasonlókat írni a védelmek kijátszására, csak ugye jóóóóóval lassabb lesz, mint eredeti hw-n, de így is jópár kockára fogják tenni PC-jüket.
Jah, és azért OSX-re messze nem olyan könnyû progikat szerezni...
minden bizonnyal az intelt sem "kedveled". és legalább minden topikban anti-intel kampányt tartasz.
kár, h ebben nincsen $, de talán az Int€l megfelelõ lehet.
hopp, én ezeket nem képzeltem bele 😞
számomra nem jelent ennyi mindent 😊
tehát számodra ez teljes mértékben kifejezi abbéli vélekedésed, h magad szempontjából ez a sw cég egyenesen maga a gonosz és minden jó elrontója. tökéletes kifejezõdése az amerika világképnek.
tehát ez a sátáni világhatalmi törekvés oka és/vagy okozója példának okáért a te haj és/vagy köröm fájásodnak. sõt! miképpen ez álmatlan éjszakáid létének felelõse. ez magad és sorstársaid szenvedésének minden forrása.
vagyis minden egyes alkalommal torz undorral az orcádon, utálatod kifejezése végett használod eme formáját a kifejezésnek. Arról nem is beszélve, h minden bizonnyal, közben a hányinger kerûlget.

én csak simán poénosnak találtam <#wow1> poor /me <#zavart2><#idiota>
uu
en 1 xboxon kivul nem vettem mas microsoft termeket😊 nem tagadom hogy szar. viszont jobb lenne belatnod hogy a vilag ugy mukodik ahogy a microsoft. nincs egyenloseg testveriseg stb. darwin van, a legerosebb marad talpon. 1etlen dolgot tudsz tenni, az eros oldalra kell kerulni😊 mint az a vicc hogy nem kritizalni kell a felso tizezret hanem kozejuk kell kerulni😊 amugy a microsoft zsebeben nincsen semmilyen kormany (egyenlore legalabbis, kesobb nemtudom mi lesz). mitgondolsz miert vesztik el az osszzes antitroszt pert? akarmennyire is szomoru ez szamodra a microsoft is csak egy ceg es meg eleg messze van az umbrella corporationtol.

miért, szerinted az OSX-et nehéz? 😊

NEXUS6
Szerintem sincs semmi gond a profitorientáltsággal, csak....

Akár egy kenyérgyárat is lehet profitorientáltá tenni, itt is a kiadasások, anyagmozgások, humán erõforrás felhasználás csökkentésével tudnánk a profitot a sokszorosára emelni.
Aztán miközben a marketingesek segítségével valszeg sikerülne tökéletesen belõnünk a céget a legfizetõképesebb vásárlórétegre, szépen a környéken a cégbõl élõk, pékek, búzatermelõk stb. meg éhenhalnának.
A végtermék egy rendkívül drága, olcsón elõállítható, amúgy rendkívül szar kenyér lesz, amit csak a gazdagok tudnak megvenni.

Szal azon kívül, hogy pénzzel nem lehet jól lakni, nekem sincs semmi bajom a profitorientáltsággal, feltéve persze, ha elég gazdag vagyok, vagy enyém a cég😉)))

"vilaghatalomra torekves? 😄DD
mulder ugynok szerintem ezzel gyorsan fussal a sajtohoz."
Amúgy el vagy tévedve, miközben mindenkit a szíájéval, efbíájjal, meg titkos összeesküvésekkel riogatnak, eközben a nagy cégek, akik zsebében vannak a kormányok nyíltan kizsákmányolják a világot.
Ha te tapsolsz azért mert profitorientált termékként szart kapsz, akkor egészségedre.

"Én szóltam!"

profitorientált cég ezzel nincs semmi gond, nem minõségorientált ezzel már van, de mi késztetné arra hogy minõségorientált legyen? kinél kell jobbat csinálnia?
uu
ertem, szal amerika mar rossz. amugy mondj 1 ceget aminel nem a profitra gyurnak.
vilaghatalomra torekves? 😄DD
mulder ugynok szerintem ezzel gyorsan fussal a sajtohoz.
a magan vallalatok penzenek es a politikanak az osszefonodasarol csak annyit tudok mondani hogy windows xp reduced media edition😊

NEXUS6
A választ megkapod, ha elgondolkodsz mi mindennek a jelképe a Dollár, mint világpénz.

- egyrészt amerika, az amerikai mentalitásé
- pénzügyi, gazdasági világdominancia
- sõt világhatalomra törekvés
- profit és NEM minõség orientáltság
- a magán vállalatok pénzének és a politikának az összefonódása

stb.

Szinte mindegyik aspektus igaz a M$-re is.

Elég gáz hogy az oprendszerek piacán, csak az ingyenes linuxok tudnak labdába rúgni valamennyire. Ha a MAC OS legális lenne pc-re.." akkor azt hiszem az MS eltemetné õket, mert hidd el 90% piaci részesedéssel és 70 milliárd dollárral a bankban ezt minden nap megteheti"
Ez jól van így?
uu
de en csak egyet nem ertek. miert $? ez valami degradalo dolog akar lenni? vagy arra akar ramutatni hogy profitorientalt a ceg es nem vesztesegre dolgoznak?

NEXUS6
Nekem meg azoktól támad jó kedvem, akik annak ellenére, amit a M$ tudvalevõleg az utóbbi 20 évben elkövetett még képesek korrekt cégnek tartani😉

Mondjak egy példát:
Van egy x termék kör. Amerikában lefektetik a törvényi szabályozását, ami korlátozza azt hogy kik állíthatják elõ, használhatják, árusíthatják, birtokolhatják, terjeszthetik, legálisan, és kik nem. A termék árát ezáltal az egekbe lehet pumpálni, egy kvázi hiányt produkálva. A gyártó vállalkozásoknak viszont ezáltal extra profitjuk termelõdik. A pénz hatalom, és ezért mindíg fognak olyan politikusokat találni, akik megakadályozzák azt hogy a piacot vissza liberalizálják és ezáltal õk elessenek a profitjuktól. Különbözõ szervezetek jönnek létre akik a helyi rendõrséggel együttmûködve fékentartják az illegális felhasználást. A vállakozások a harcban viszont kinyírják egymást, egyre kevesebb cég uralja a piacot, akik az elõbb említett ok miatt is egyre közelebb sodródnak a politikához.
Más, gyengén fejlett országokat meg tök jól fel lehet használni, egyrészt az ottani olcsó munkaerõ szinte ingyen nyomatja nagy mennyiségben, a termék újabb és újabb verzióit, másrészt, amikor azok is elég fejlettek lesznek ott is meg lehet csinálni azt amit amerikában, ezáltal onnan is be lehet majd jó sok pénzt söpörni. Az amerikai kormányt végsõ esetben még nyomásgyakorlásra is fell lehet használni, ha valamelyik ország vonakodna az üzletbe beszállni.

Ismerõs a kép?
Igen!
Hát persze!
Ja te a májkroszoft piacpolitikájára gondoltál!

Te kis buta! Ez a droghálózatok kialakításáról szólt.

El tudod képzelni, milyen szilárdan ellenáll az USA annak, hogy kicsit lazítson a drogpolitikáján, ezáltal viszont kihúzza az egész ügy méregfogát. Pont annyira, mint ahogy ellenáll minden olyan dolognak, ami a M$ pozícióit gyengítené.

Monnyuk ezért is érdekes ez a jelenlegi szitu😉

NEXUS6
Igen ezt kb én is így gondolom.
De mégegyszer had emeljem ki: szerintem a OSX hack telepítése valószínüleg egy megfelelõ konfiggal rendelkezõ pc-re kb annyira lesz macerás, mint a egy nem legalizált windózé. De majd meglátjuk.

A M$ stratégiájában fontos dolog, ahogy a warezt kezeli. A fejletlen régiókban látszólag nem törõdik vele (nem látszólag viszont örül és bizonyos módon még támogatja is), mert amikor a "termés beérik" és az adott régió már elég jelentõs profittal kecsegtet, akkor beindul a politikai nyomás a törvények szigorítására, meg a BSA benyomul az országba. ettõl kezdve meg látványosan tudják emelni a legalizált szoftverek arányát.

Ha az Apple is így tesz, akkor a M$ nem fog tudni mit csinálni, a saját fegyvereivel gyõzik le, nem fogja tudni törvény elõtt számonkérni az Apple-tól a kalóz verziókat, mint ahogy tõle se kéri senki számon, a kalóz wineket.
Monnyuk, hogy az Apple a fejére nõljön szerintem se fogja megvárni. Hacsak....😉?

Az Apple gépek elõnye stabilitás terén onnan ered, hogy viszonylag kevés HW-t használnak. A Windows-al ellentétben nekik elég néhány típusú gépen tesztelni az OSX-et. Szerintem ez elég nagy elõny. Nem tartom valószínûnek, hogy ezt valaha is fel fogják adni.

Attól meg hogy mostantól az Intel viszi a processzorokat, még nem PC-ket fognak árulni.

Egyébkénet most már itt Magyarországon sem olyan drága a MAC. Szerintem ha megveszel egy olyan PC-t amiben nincsennek csak márkás alkatrészek, plussz megveszed hozzá legálisan a Windows-t és egyéb programokat amiket ugyebár kapsz a MAC-el, akkor kb ugyan ott vagy árban.
Hát igen!
Tulajdonképpen az Apple amikor a garázsban lekezdte a computerének fejlesztést akkor az a Hardware fejlesztéstõl kezdõdött és csak az után írtak hozzá oprendszer.
Tulajdonképpen ma az Apple már csak oprendszert fejlesz kb. ugyan úgy mint a Linux csak miután nem Non-profit szervezett ezért erõsebben és dinamikusabban fejleszt.
Vagy nem?

És még valami: ha a Linux-ra megjelennének a legismertebb progik - másszóval általánossá válna a párhuzamos programfejlesztés - akkor egy percig nem haboznék váltani Linux-ra!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Az oké hogy Intel proci, de milyen alaplap/chipset?
Az is Intel?
Nincs valami infó errõl?