• FTeR
    "Mi alapján minősíted te magad 'nagyobb' embernek?"
    nem tettem, beképzeled magadnak. ez is tipikus kisember szokás :P

"kina"
    de jó példa, mert a kommunizmusban hírdettek ilyen szép elveket. és az emberek egynelővétételéért is sokat tettek. elvettek attól akinek volt és adtak annak akinek nem (elvben).

"hogy ha valaki elveszi a pénztárcád, aztán visszadja belőle a fele pénzt az is hasonló"
    dzsííí, ugyan olyan rossz példa. te ha ms-nek fizetsz kapsz valamit cserébe érte. akár befektetésnek is tekintheted, mivel hozzásjárúlhat későbbi gyarapodásodhoz...

"Az meg, hogy "nem önkényesen veszi el a pénzed." - ez meglehetős szűklátókörüség abban a korban, amikor a tudatbefolyásolásra szakmák garmada épül. [.....]"
    a kulcsszó az, h választhatsz még így is. de ha csak ms lenne akkor is választhatod, h "nem". ha látsz 1 reklámot akarat erő kérdése, h elrohansz megvenni vagy nem.

"Nem, nem érzem úgy, hogy abban élnék, csak úgy érzem látok - homályosan, de nem is olyan nagyon távolban - egy jobb világot. "
    álmodozz csak ;)

"utolsó pár mondatában"
    komcsi időszakban is volt verseny. a brigádok érmet kaptak, ha jobb volt a másiknál....
    lehet, h nem pont a kommonizmusra gondolsz, de sztem ha felsorolod a jellemzőket valakinek és aszondod találja ki mire gondolsz tuti ezt vágja rá.

írtál vmit, én írtam, h sztem nincs igazad, erre írtad, h rosszúl látom, erre én, h sztem meg nem.
    ezt csak azét írtam, mert talán kötekedésnek tünhetnek rövid reagálásaim. próbáltam rávilagítani.