"azt ne felejtsuk el hogy billybacsi kurvasokat adomanyozott a raszoruloknak." - na ne vicceljünk már. Úgy érted adott a te pénztárcáddal mérve sok pénzt, igaz? Az ennyémmel is sok. De azér ne felejtsük el, azt előtte elvette. Mint a földesúr a jobbágytól, behajt mondjuk 2 tizedet, azt visszaad egyet, jelezve, hogy ő milyen jó ember. Persze ma nem feudalizmus, hanem kapitalizmus van, de ez ugyanaz. Mit szólnál ha azt mondanák, jövőre 80%-os adó lesz, de aztán visszakaptok belőle 40-et, ugye örülni fogtok? Hát a lófaszt kell ennek örülni. Teréz anya, na ő látod már lehet adott valamit a szegényeknek. Majd akkor mondja a Bill Gates, hogy mennyit adott a szegényeknek, ha eljut a szintjükre, vagy a saját kiindulási szintjére. Addig deficites számomra ez a nagy adomány... a szabadság, egyenlőség, testvériség eszményéről meg annyit, hogy lehet kurva nehéz megcsinálni, de ha minden ember így tudna gondolkodni valszeg sokkal előbbre járna az emberiség. Érdekes módon de még a versenyből kiindulva is... Nézd csak meg, nem én hoztam példának, eszembe se jutott volna, de más említette, hogy az Apple és az IBM, az IBM és az MS, a Sun és az MS partnerek lettek, mert együtt többek mint külön-külön. Nekem meg az a véleményem, hogy pontosan erről szólna a szabadság, egyenlőség, testvériség csak még nagyon gyerekcipőben jár sok téren. Azaz arról hogy ahol lehetséges és előnyös ott segítsék egymást úgy az egyének, mint a vállalatok, cuzámmen az emberiség... persze nem tudom pontosan elmagyarázni hogyan is értem, de ha mondjuk van testvéred és jóba vagytok, akkor azt próbáld globálisra helyezni. A darwinizmus és felvilágosodás (egyenlőség, stb.) szerintem egyáltalán nem ellentétes eszme egymással. A verseny bennünk van, hogy jobbak legyünk magunknál (mind egyénileg, mind vállalatilag, mind emberiségileg), a testvériség meg közöttünk van, hogy a kapcsolat jobb legyen az egyének vállalatok, az emberiség közt....
Lehet hülyén hangzik, most találtam ki, de elsőre jónak tűnt. :)