• NEXUS6
    Amíg a MAC egy tök más hw volt (a végén már gyak csak a CPU tekíntetében), addig tényleg nem jelentett a M$-nek konkurenciát.

De nézd meg a X-boxot, arra is azt mondták, hogy az egy tök más architektúra, meg nem pc, de azért csak rárakták a w98-at.
    Ha a nagy pécék valamiért (pl valamilyen exluzivitás, magas ár) miatt nehezebben elérhetőek lettek volna, akkor szerintem az emberek simán használták volna tömegesen pc helyett.
    Ha visszagondolsz rá, annak idején az IBM PC is így járt.
    Túl jó üzlet volt, ahhoz, hogy féllegálisan ne kezdjék el mások lemásolni! Ma már sehol nincs az IBM.

Szal lehet, hogy az Apple nem akar beleköpni a M$ levesébe, de a piacon azért a M$-en meg a nagy cégeken kívül mások is ott vannak, pl a vásárlók. Ha lesz igény, kereslet, akkor előbb utóbb lesz termék is.

Kíváncsi vagyok hogy bizonyítja be az Apple, hogy neki lesz igaza, ha egy gyártó egy a MAC-nél kevésbé exluzívabb, sokkal általánosabb specifikációjú PC-jét az új MAC-ra/OS-re optimalizálja (persze attól még majd wint is fog tudni futtatni).

Megint csak azt kell mondanom a PC nem valódi architektúra, hanem különböző kompatibilis technológiák összessége, ezekből egy fajta konfigurációt levédetni elég gáz lenne, ha meg lehetne csinálni.

Azon kívül, szépen majd ott lesz a nyomás, hogy az Apple minnél szélesebb hw skálát támogasson. Az AMD szerintem már el is kezdett lobbizni náluk.
    Arra is kíváncsi leszek ki lesz a kiválasztott GPU gyártó.
    Nem csodálkoznék, ha egy idő után a bíróság kényszerítené az Apple-t más hw-ek támogatására is, hiába tett esküt a M$-nek, hogy nem így lesz.

Ebből akkora balhé lesz!