Kényszerbõl váltott az Apple?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

:( pedig nekem úgy rá áll már a kezem :'(
1 kézzel könnyen begépelhetõ. és jelzi, h M$ 1 pénze$ z$ák. ;)
Ez hülyeség.
Most amikor az összes konzolgyártó PPC architektúrára tért (vagy tér) át, ezt egész egyszerûen nem hiszem el. Még az új MS xbox is IBM PPC procit fog használni , aminek kompatibilis az utasításkészlete a Mac-al.
De hát...
Õtitûröatt, mintitûröratta, õk tuddák.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Csak röhögni tudok azokon a bohócokon akik képtelenek leírni az MS-t $-jel nélkül.
Azt hiszik, hogy ez még menõ, pedig már szánalmas...

Az X-Box-on persze futthat a w98 meg stb. de a cégek ezt sohasem alkalmazzák, az otthoni felhasználok 99%-a sem, tehát kizárt dolog, mert az OK, valószínûleg majd megjelenik valami hack és az OSX-et instalálhatod majd a PC-re, de az ilegális lesz és ezért nem jelent üzleti veszélyt a MS-re, ha pedig az Apple ezt legálissá tenné akkor azt hiszem az MS eltemetné õket, mert hidd el 90% piaci részesedéssel és 70 milliárd dollárral a bankban ezt minden nap megteheti. Másik dolog, meg, hogy az OSX nem ingyenes mint a Linux és soha nem is lesz, mert az Apple ezt nem tudná finanszírozni... és már ezért sem történhet meg az amire célzól. Különben a vállalati szegmens az ami meghatározza az IT-ben a történeteket és ezen a téren az MS nagyon nagy hatalommal rendelkezik, persze a Linux is komolyan tör be az arénában és egy ilyen helyen az Apple-nek nem lenne esélye, ezt Steve Jobs is tudja és éppen ezért várom a következõ éápását, az pedig az lesz, hogy puszibarát lesz Bill Gates-el. Jobs-tól most már sok ember függ, sok munkahely, stb. és ezért nem olyan mint volt 20-25 évvel ezelõtt, amikor a szívét követte, ma racionális kell hogy legyen és ez is lesz. Amikor sokan függnek tölled akkor nem azt csinálod amit akarsz és ami tetszik, hanem azt amit birsz és amit mondanak a partnerek... egyszerüen felfogható annak akinek volt alkalma az üzleti életben úszkálni...

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

NEXUS6
Amíg a MAC egy tök más hw volt (a végén már gyak csak a CPU tekíntetében), addig tényleg nem jelentett a M$-nek konkurenciát.

De nézd meg a X-boxot, arra is azt mondták, hogy az egy tök más architektúra, meg nem pc, de azért csak rárakták a w98-at.
Ha a nagy pécék valamiért (pl valamilyen exluzivitás, magas ár) miatt nehezebben elérhetõek lettek volna, akkor szerintem az emberek simán használták volna tömegesen pc helyett.
Ha visszagondolsz rá, annak idején az IBM PC is így járt.
Túl jó üzlet volt, ahhoz, hogy féllegálisan ne kezdjék el mások lemásolni! Ma már sehol nincs az IBM.

Szal lehet, hogy az Apple nem akar beleköpni a M$ levesébe, de a piacon azért a M$-en meg a nagy cégeken kívül mások is ott vannak, pl a vásárlók. Ha lesz igény, kereslet, akkor elõbb utóbb lesz termék is.

Kíváncsi vagyok hogy bizonyítja be az Apple, hogy neki lesz igaza, ha egy gyártó egy a MAC-nél kevésbé exluzívabb, sokkal általánosabb specifikációjú PC-jét az új MAC-ra/OS-re optimalizálja (persze attól még majd wint is fog tudni futtatni).

Megint csak azt kell mondanom a PC nem valódi architektúra, hanem különbözõ kompatibilis technológiák összessége, ezekbõl egy fajta konfigurációt levédetni elég gáz lenne, ha meg lehetne csinálni.

Azon kívül, szépen majd ott lesz a nyomás, hogy az Apple minnél szélesebb hw skálát támogasson. Az AMD szerintem már el is kezdett lobbizni náluk.
Arra is kíváncsi leszek ki lesz a kiválasztott GPU gyártó.
Nem csodálkoznék, ha egy idõ után a bíróság kényszerítené az Apple-t más hw-ek támogatására is, hiába tett esküt a M$-nek, hogy nem így lesz.

Ebbõl akkora balhé lesz!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Úgy értettem az exkluzívot (=kizárólagos), hogy csak saját konfigokon fut.

Suse is, meg még néhány.

Akkor csakis igazam volt. Kicsit hihetetlennek tünt, hogy az Apple ilyen gyenge üzleti lépést tegyen, az meg, hogy az IBM-nek nem kifizetõdõ dolog kis szériákért külön fejlesztésbe fektetni a pénzt és inkább a Power architektúrát más irányba tereli (mert az egyértelmû, hogy az általános procik piacán képtelenség az Intel és AMD kombinációval versenyezni), tehát az Apple egy nem a legjobb helyzetben találta magát. Az meg teljessen normális, hogy most a legjobb marketinget hozzák elõ, annak érdekében, hogy csökkentsék a kudarc lehetõségét. Szerintem a következõ lépés Steve Jobs részérõl valami Sun-Microsoft féle kóbaráti kapcsolat bejelentése lesz a Microsoftal... miért? Hát tegyük fel, hogy az MS-nek a Mac OS piac eddig sem volt annyira érdekes, tehát az OSX nem konkurencia nekik (ezt az Apple azzal is megerõsíti, hogy a MacOSX csak Apple hardware-n fog futni), az MS-nek szüksége van az Apple-re a jogi téren és ezért segíteni fog nekik... ja persze az Apple MS piaca (Office stb.) mégiscsak bevétel nekik és miért ne használják ki. Ezért valószínûleg az Apple támogatni fogja az IE7-et (ebben nem vagyok annyira biztos, de mégis), és az interoperabilitást (pl. a Solarishoz hasonlóan Windows MOM-bol való managementet stb.) Persze ez mind kérdéses lehet, mert egy teljesen más architektúrára való átallás mégiscsak komoly munkát, marketinget és mégegynéhány dolgot követel meg. Na személyessen szeretném ha az Apple-nek sikerülne, mert megérdemlik, hogy megmaradjanak az IT világban.

dez: Nincs a Mac-ban semmi exclusiv, az USA-ban láthatod minden egyetemen, grafikai cégnél, nyomdában és persze sok otthoni usernél is... persze Magyarországon az ára miatt esetleg exclusive-nek lehet érezni, de hidd el egy teljessen mindennapi géprõl van szó.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Pssszt! ;)

(Ja, és driverek is kellenek.)

Na azért a Wint könyû kezelni, ezt azért el kell ismerni és az x86-os rendszeren más nemnagyon tudott felmutatni egy kényelmes grafikus felületû OS-t.
Bár most a Mandrive Linux(Mandrake) nekem nagyon tetszik mert elrejti alapból a betöltõdésközben a részinformációkat stb.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

NEXUS6
Szerintem egy enyhén illegális bios imidzs fájl csodákra képes;)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Aha, valószínû tényleg az volt a MS támogatásának ára, ha a Mac továbbra is exkluzív lesz.

NEXUS6
Aha, meg a wint is csak akkor tudod használni, ha megvetted;)

A win elterjedésében nagy szerepe volt annak, hogy a M$ látványosan szemet húnyt az otthoni felhasználók millióinak kalózkodása fölött. Minden egyes új win verziónál bejelentik, hogy most már aztán csak is az aktivált, legális, regisztrált wint tudod majd használni. Aztán minden maradt ugyan úgy, az emberek meg vígan használják.

Ha a Apple tényleg szigórúan bekorlátozza a saját OS-ének a használhatóságát, akkor felesleges volt Intelre áttérni, mert itt se fog több gépet tudni eladni.

Kit érdekel ?
nem küldi az osx-et win ellen. tekintve, h csak kötött hw-n fog futni. pont úgy mint eddig.
NEXUS6
Nekem az a furcsa, hogy az M$ szinte Jobs kezébõl kapta ki a mikrofont, hogy elmondhassa, mennyire örül, meg õk mennyi offiszt, médiapléjert, meg ekszporetárt fognak fejleszteni az Inteles MAC-re (is).

Hasonlítsuk össze ezt azzal, amikor '99-ben a SANY bejelentette, hogy a PS2-vel majd a PC piac bizonyos szegmensébõl is részt kíván kihasítani.
Akkor egybõl elkezdõdött a fikázás, meg a M$ pénzt, embert nem sajnálva vetett be mindent, hogy egy saját konzollal visszasorítsa a SONY-t. (eddig vagy 15 milliárdot elköltöttek közvetlenül az X-re, aminek talán a fele vissza is jött)

Erre Jobs most bejelenti, hogy a szakemberek szerint is a pénzért kapható legjobb házi oprendszert szépen versenybe küldi, nem hogy a PC piacra, hanem gyak egyenesen a windóz ellen.

Erre a M$ mintha szülinapi jókivánságot kapott volna, úgy reagált.

Szal ezt nekem semmilyen szakértõ nem fogja megmagyarázni.

arty
"kényszerbõl"
"intelre"
aham.

Forza.

← ElőzőOldal 3 / 3