Spore
-
1. Füszergyűjtés
Gyűjteni gen csak úgy tudsz ha a hajóddal oda mész a bolygóra, de! A játékban a hajód rakterét képes vagy kibővíteni szóval elég sok fűszert fel tudsz venni egyszerre. Márcsak azért is mivel létezik olyan technológia is amivel a bolygon kitermelt maximális fűszermennyiségen felül képes vagy elraktározni is. Szóval igazából elég csak olyan 3-4 t2 illetve t3-as bolygónak lenni ahol fűszert termelsz.
2. Diplomácia
Kapcsolatfelvételhez természetesen oda kell menned az adott birodalom valamelyik bolygójára, azonban az üzenet meghalgatásához nem. Ha jelzi a játék, hogy üzenetet kapsz kicsinyits a térképen és látsz majd egy kis kék körben megjelenő szatelit ábrát. Arra kartints rá és már hallgathatod is az üzenetet.
3.Bolygóvédelem
Az elején valóban kell mászkálnod. Azonban a támadásoknak is több fajtája van. Ha kalózok támadnak meg akkor azok általában csak a fűszerre pályáznak nem a bolygódat veszélyeztetik. Ezen kívűl a városaidat képes vagy a már civ fázisban létező ágyúkkal megvédeni, illetve tudsz majdan olyan technológiát szerezni ami a bolygókra védelmi robotokat tud telepíteni.
4. T1 bolygó
A bolygók változnak mivel van olyan t1-es aminek alapból van légköre és van olyan aminek nincs. Ezt természetesen a terraformálás "menüben" meg tudod nézni. Szerezz be olyan szerkezetet ami növeli a bolygó légkörét.
5. Növények
Szintén a terraformálás menüben tudod megnézni hogy az adott bolygó szintugasztásához milyen növényzet kell. t1 t2 illetve t3 ábrák mellett vannak a kis körök arra kell rákattintanod és ott írja ki hogy mi kell. Egyébként egyszerű a dolog mivel mondjuk egy t3-as bolygón elve vannak t1 és t2 növények. Én mindíg onnan szoktam szedni. Mindegyikből egyet - egyet.
6. Flotta
Csak úgy ha van szövetségesed. Tárgyalsz vele a diplomáciai menüpontban és ott van a lehetőség, hogy kölnözzön neked halyót. Ha arra rányomsz ad egyet. Amúgy ha valakivel elsőnek szövetségre lépsz alapból kapsz egy hajót.
7. Több flotta
Ez a játékban nem lehetséges
Remélem minden kérdésedre kielégítő választ tudtam adni. Ha nem kérdezz