Spore
-
negyvenkettő 
Néhány észrevételem a játékkal kapcsban:
Jó kis kezdeményezés, ahhoz lépest ,hogy mennyire komplex játék, főleg a vége, elég kevés bug van benne. PL egyszer csak átszínezte a birodalmam színet rózsaszínre,aztán néha egy két akármi exception.Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni azért belőle,nekem a civilizációs fázis tetszett a legjobban, kár hogy az űrfázisban csak egy hajót irányíthatsz.Jó oké lehet veled még másik 5 hajó,amik többnyire csak láb alatt vannak,volt hogy a kolóniakészítő csomag sugarába belementek és kb 5 perc után ért földet,addig ki sem engedett a bolygóról + hasonlók.Szóval kár,hogy nem ténylegesen egy birodalmat irányítasz,mondjuk ha sok medálod összejön.Az tetszik még az űrfázisban ,hogy több 10000 csillag van(valaki tudja mennyi?) , és ,hogy általad vagy más által készített civilizációval is kapcsolatba kerülhetsz,befolyásolhatod.Talán így lehet is csinálni egy fából-vaskarika multiplayert.Ismerőseitekkel cserélgetitek a mentett állásokat és így szép lassan meghódíthatjátok az univerzumot.Biztos lesz olyan vérpisti aki elfoglalja az összes bolygót,közben meg kihullik a haja és skizo lesz. :DDD Már várom a shotokat/videokat erről :DDD
A végén már igyekeztem gyorsan összecsapni,volt kb 20 rendszerem,de sokat csak ledobáltam gyorsan.Tényleg mivan,ha mondjuk kinyírják az összes bolygódat? Még hardon sem sikerült összehoznom ,pedig elvesztettem jónéhány várost, mert sokan támadtak amiért nem fizettem védelmi pénzt :)
Szerintem úgy lehet a leggyorsabban végigvinni,ha befoglalsz minden fűszerből mondjuk 2, vagy max 3 bolygót.Az 6-féle fűszer esetén 12-18 bolygó.Ha jól tudom 6 féle van:sárga,narancssárga,kék,zöld,rózsaszín,bíbor.Ha megvásárlod egy szövetséges főbolygóját onnan is sok fűszert össze lehet hozni,még ha nem is a tiéd érdemes odamenni vásárolni.Néha egy ilyen sokvárosos kolónia felér 3 másikkal.Szal kereskedelmi útvonalad mindig a sokvárosos rendszerekhez érdemes rakni először.Főbolygóddal ne nagyon törődj,ott hibáztam,hogy egy csomót költöttem az ottani városokra és nem is hozott szinte fűszert.Még akár el is lehet adni az épületeket.
Kolóniákat a ritka fűszeres rendszerekre kell rakni először,hiába van a kolóniás küldetésbe más.Persze az elején érdemes t1-esre rakni ,mert nehéz t0-ásat általában terraformálni.
Nagyjából ennyi amit mondani akartam,asszem egy jó ideig elég volt ebből a gameból,átlagosnál tovább bírta nálam. :)