Spore
  • Pluskast
    Nekem nincs semmi bajom a lényfázissal. Sőt tetszik is. Amúgy meg amit hibaként lehetne felhozni, hogy lehetett volna a játék a lényfázis után kicsit komplexebb mélyebb. Több féle jármű. Úgy értem nem csak egy fajta repzi, tank és hajó. Lehetne esetleg diplomáciai úton "elfoglalni" egy várost nem csak harc árán. Az épületekből is lehetne több. Azzal viszont nem értek egyet, hogy játék darabos lenne és nem folytatólagos. Én legalábbis ezt nem éreztem. Ez egy evolúciós játék. Nem nagyon tudom máshogy elképzelni azt, hogy hogyan lehetne más módon lemodellezni a fejlődést. Egyébként ha jobban megfigyelitek a játék lényeg az egyre nagyobb perspektíva. Más dolgok lesznek fontosak egysejtűként (maga a lényed) És még a civ fázisban mert ott a bolygó elfoglalása a cél nem pedig a lényed tápolása. Amúgy van jelentősége annak hogy a lényed milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Nekem pl a lényem rendelkezett köpőcsővel. A törzsi fázisban használták is mint fegyvert ha támadtam vagy védekeztem. Egy dolgot viszont nagy sajnálok - és talán ettől érzik sokan úgy hogy szét van darabolva a játék - mégpedig, hogy elkövették azt a kapitális baklövést, hogy engedték az egyes fázisokat külö-külön játszani. Ez szerintem a lehető legrosszabb döntés volt. Tegnap az első játékomban a civ fázisnál mindenkit le támadtam el is buktam mert mindenki engem utált. Az uccsó mentésem szar volt ott már buktam a játékot. Új gamet kezdtem és mehettem volna az űrfázisba de nem tettem. Nekem hiányozna az, hogy a T betű lenyomásánál nem látom a fajom fejlődési vonalát. Elveszi a játék ízét ami pont arról szólna, hogy fejlődj.

Na kb ennyi a tapasztalatom sorry ha hosszú lett:))