Spore
-
Hát szinte mindenben egyetértek veled! Messze az általam legjobban várt játék volt ez az elmúlt időben. Az meg, hogy mekkorák az elvárások egy játékkal kapcsolatban múlik a kiadón és a fejlesztőkön is ugye... Elvégre ők ígérnek meg minden extraszuper dolgot amit aztán szinte soha nem tudnak betartani! (Pont mint a politika komolyan tízezredszerre is beszopjuk ugyanazt.) Szóval a játék most már ki merem jelenteni, hogy számomra (!) teljes csalódás... :( :( :( A különböző fázisok annyira lazán kapcsolódnak, hogy én jóformán nem is éreztem az egészet egy folytonos lénynevelgetésnek hanem csak mintha játszottam volna öt hasonló koncepcióra épülő minijátékkal. Ráadásul valóban annyira egyszerű a dolog mint a fagolyó! Sejtfázis egyszerűen túl rövid lett pedig ha ezt jobban kidolgozták volna szerintem is hatalmas móka lenne. Ismeritek a Feeding Frenzy játékot?! Na én olyasmit vártam volna ettől is nagyjából csak persze ilyen komoly megvalósításban. Lényfázis tényleg dögunalom annyira kevés a lehetőséged, hogy egyáltalán nem érzed úgy, hogy a döntéseiden egyáltalán múlik valami. Amúgy nem is nagyon múlik rajta semmi... Civilizációs fázis olyan mintha Michael Phelps -nek kellene egy óvoda úszóversenyén indulnia... Aki játszott már RTS játékkal az ezt minden nehézség nélkül kivégzi. Választási lehetőségeink megint csak nullához közelednek. Az egész játék csak azzal próbál lekötni, hogy mindent mi magunk tervezhetünk meg! Ez persze ettől még zseniális, de én azért nem bánnám ha egy játékot is készítettek volna hozzá. Az űrfázis eddig talán a legjobb mind közül, de egy idő után annyira monoton, unalmas lesz, hogy azt el sem lehet mondani! Az idegen fajokkal pár sablon mondatban lehet csak kommunikálni, a bolygók jóformán egyformák, a kereskedés hamar unalmas rutinműveletté válik, a küldetések dög unalmasak (menj oda, vedd fel, hozd vissza).
Sajnos az van, hogy egy HC gamer -nek ez nem élvezhető! De szerintem a többieket sem fogja tudni megnyerni magának a játék mert nincs meg az a folytonossága mint a The Sims -nek.
Amúgy el nem tudom mondani mennyire sajnálom, hogy ezt kel írnom róla! :(