Spore
-
No, én is kipróbáltam ... már nem bírtam magammal, és a teljes játék beszerzéséig (mivel 576ban még nem volt GE), úgy gondoltam kipróbálom a "demót".
Vélemény:
Finoman szólva sem erre számítottam. Az űrfázis elején járok, tehát eddig erről tudok nyilatkozni.
Első fázis ... a játék elején még nem gondoltam volna, hogy ez lesz számomra a LEGSZIMPATIKUSABB fázis. Aranyos, jó móka, összetenni a lényem.
Második fázis ... lényként élni nem olyan mókás mint az gondoltam. Nekem k*rva unalmas volt már a 4. új fajjal való kapcsolatkialakítás is. Kétszer játszottam végig a fázist, mert először mikor átléptem a következő fázisba a lényem keze és lába között valami ínszerűség lifegett, amit nem vettem észre (tudjátok, amikor összeér a szerkesztőbe két végtag) s nem akartam így folytatni, mentés meg csak a fázisom elején volt. Na lényeg ami lényeg, a másodszorra 10ből 3szor barátkoztam, 7szer inkább a kiírtásra váró lényekkel foglalkoztam, mert HALÁL unalmas volt az ének, tánc, stb. Hozzátartozik, hogy megpróbáltam visszaállítani a mentés előtti lényemet, de mire összekeresgettem az "alkatrészeket" megőszültem. Alig vártam, hogy túllegyek rajta.
Harmadik fázis ... a törzsként sem szerettem annyira élni. Stratégia? Nanemár ... ugyanaz mint az előbb csak más bőr. Mintha kaptam volna a Simshez egy kiegészítőt ... áhhh. Alig vártam, hogy túllegyek rajta.
Negyedik fázis ... mit csinálunk civilizációként? Ismét kapunk 4 funckiót, és azokat variáljuk. Először nem is értettem, hogy hogy a túróba foglalom el "barátságosan" a városokat úgy, hogy megtámadom őket ... aztán rájöttem ... megtérítem őket. Azért ez mekkora szopó? Támadni kell ugyanúgy, csak más járművekkel. Apropó, járművek ...a jójó ... de ez még mindig nem stratégia ... 1 funkciója van az összes gépnek, és hogy csupán 1féle vallási földi jármű lehet, az szintén kritikán aluli. UUUUUUUUncsi ... Alig vártam hogy túl legyek rajta.
Ötödik fázis ... eddig ez se kötött le. Irányítás nem gyere be, kicsit eröltetett. Meglátjuk.
Összegezve. Nekem az az érzésem, hogy rágyúrtak a casual játékosokra, vagy hogy pontosítsak a casual idióta amcsi játékosokra. Ha a fázisokat részenként fent látnám a reflexive.net -en, azt mondanám, hogy remek játékok. De egy ilyen kaliberű játéktól ez édes kevés. Őszintén szólva nem értem, hogy annak hogy tetszhet a játék aki már valaha játszott RPG, RTS játékokkal ... hacsaknem egy elvakult fanatikus sporefan.
Túl sokat vártam tőle? Hmmm hmmmm ... sokkal többet is várhattam volna tőle a videók alapján, és vigyáztam arra, hogy ne legyenek túl nagyok az elvárások. Egy játszható játékot vártam, nem egy olyat, aminek a 80-90%án csak túl akarok lenni.
Isten látja lelkem, meg akartam venni a játékot (tegnap itt figyelt a lénylabor a táskámban, hogyha hívnak a GEvel kapcsolatban, akkor egyből mehessek a boltba). Nagy rajongója voltam, amint azt a topikban való ténykedésem is mutatja, ennek ellenére (vagy épp ezért) a hatalmas nagy csalódás volt a játék. Valahogy nem bírom magam meggyőzni, hogy ez a játék jó... a lénykreátor az szuper ... ez szar. Nem adom vissza lénylaborom, és nem veszem meg a játékot. Bele se merek gondolni, hogy mit csináltam volna magammal, ha erre kidobok 14k pénzt.