Spore
  • Hmuda
    Úgy 5-6 óra környékén sikeresen el is jutottam az űr fázisig, ahol irtózatosan rossz helyzetből indultam, mert egy-két barátságos faj mellett elárasztottak ellenséges lényekkel és a játékidő java arra megy el, hogy próbálom visszaverni a támadásokat.

Itt jön képbe az egyik legnagyobb hibája a játéknak. Amíg nem kötsz szövetségeket és nem fejleszted a rangodat, addig egyetlen hajóval kell szenvedni aminek elég siralmas a felszerelése. Ellenben ha az ellenség támad akkor mindig van minimum két olyan hajója, amiknek 4-5x több a HP-je mint neked, durvább a fegyverzete és minimum 5-6 kisebb gép kíséri mindkettőt. Persze a városi ágyúkat pillanatok alatt kilövik anélkül, hogy azok bármit is kezdtek volna az ellenséggel.

A szülőbolygóm kezdeti nyolc városát alig pár óra alatt háromra amortizálták és minden külső kolóniámat szétverték.

Ezek után nagyon ráfeküdtem arra, hogy a normálisabb fajokat magam mellé édesgessem, de semmit nem érnek. Ők nagy bőszen visítoznak ha megtámadják őket, de a kisujjukat se mozdítanák ha engem támadnak.

Félúton elegem lett a helyi politikából és elindultam a galaxis közepe felé. Na ez már poénabb elfoglaltság volt. :-)

Természetesen a spirálkarok közti terület majdnem teljesen üres holttér, így végig kell haladni rajtuk és nem egyszer kellett megfordulnom, mikor egy-két jónak tűnő út zsákutcának bizonyult. Túl nagy terek voltak és nem tudtam átugrani őket, így kénytelen voltam egy szomszédos csillaghalmazon átvágni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A középpont felé közeledve viszont belebotlottam a Borg helyi megfelelőjébe, akik bár nem ellenségesek (csak narancssárga a simely, nem vörös), de nem láttak szívesen. Először nem engedtek tankolni, végül valószínűleg túl sokat tartózkodtam a területükön és kilőttek. Respawn a főbolygón, az egész út hiába volt (illetve mégsem, mert nagyon nagy élmény volt átutazni a fél (negyed) galaxist :-) ).

Ezek után csak még jobban érdekel, hogy mit rejtettek el középen. :-)