• whitehawk
    #117
    1. a monopólium pont arról szól, hogy más versenyző esélytelen mert nem jut térhez a piacon, mert a nála *SOKKAL* erősebb vetélytárs le tudja nyomni, tehát a verseny nem alakul ki, hiába jobb a terméke az esetleges monopol helyzetben lévőnél. Ezért mondom azt, hogy 8ból 8 rajthelyet, mert a másik nem nyerhet a versenypályán, mert el sem indulhat, mert nincs meg a tér hozzá. persze próbálhatod továbbra is makacsul félreértelmezni.
    2. Nálam nincs fent a vi. Direkt megnéztem. És nem azért mert leszedtem, hanem mert sose települt fel.
    3. szerintem jobban tévedtél mint félig, de ez most részletkérdés.
    4. Én még nem láttam olyan windows ami alapból feltelepül, felismeri, hogy más (nem MS) rendszerek is jelen vannak és beállítja a bootloaderébe. Olyat se láttam, hogy a win ne írta volna felül az MBR-t.
    5. Itt nem arról van szó, hogy kinek mi a dolga. Az MS interoperatibilitásról beszél viszont egyetlen nyílt szabványuk nincs, se hálózati kommunikációra, se dokumentumformátumokra. Ellenben a SUN, az IBM, vagy a szabadszoftver közösség nyílt szabványokat alkalmaz, amely valódi interoperábilitást tesz lehetővé.
    6. hát nekem nyolc. Egyébként ha a jelenlegi kernel forrásfádhoz hozzáforgatsz egy külső modult azt azonnal használhatod. Vagy ha letöltesz egy hozzá tartozó binárisat.
    7.a) nem hiánycikk, mert nem tanítanak mást csak is windowst, ami azért rossz mert csomó buta kattintgatót képeznek, akinek fogalma se lesz arról hogy mit csinál, viszont meggyőződéses "hozzáértő" lesz aki úgy gondolja hogy ért a winhez, hazamegy fellép a netre és szedi be és ontja kifelé a spamet wormoket stb, amivel a többi netezőt baszogatja.
    b) a számítógép nem csak abból áll, hogy leülsz elé és kattintgatsz, emr ha mondjuk kiesik az egér a helyéről mer a takarítónő belenyúlt akkor illik tudni, hogy hova kell visszadugni. És lássuk be azért, hogy a nem windowst használók sokkal jobban tudnak bánni a gépükkel _átlagban_.
    c) felhasználó oktatásra gondoltam, tudod mint az iskolában. Legalábbis oda méri magát az ECDL.
    8. szerintem meg mások szerint is a linux vagy más x11 alapú desktoppal megáldot rendszer is van olya n felhasználóbarát. Ahogy én tapasztalom az emberek képtelenek egy új környezethez alkalmazkodni. Mintha beülnél egy új autóba, és ha a kormányon nem VW felirat van mint eddig hanem mondjuk VOLVO akkor beszarik az illető. Én ezt látom nap mint nap, szóval tudom miről beszélek.

    9. Az, hogy nálam nincs vi és másnál se biztos hogy van az 1 tény, a másik, hogy linuxnak van ntfs drivere. 3. az ms monopol helyzete is vitathatatlan. 4. a win bootloadere felülírja az MBRt telepítéskor stb....