FTeR#115
szakaszonként:
1. nem M$ csak 1et foglal, a többi üres.
2. olyan nincs,h a vi ne legyen fent. ez nem választás kérdése. gyakorlatilag hozzá tartozik a kernelhez (khm enyhe túlzás). írd be konzolba, h vi
3. ezt már páran mondták és mondtam h rendben. de itt csak félig tévedtem.
4. hát ez érdekes. nekem az alap wines bootmenü-ből választom, h mi indúljon. tod a butolás úgy megy, h a bios átadja a kezdő particiónak, amin a bootconfig van, majd az átadja annak annak a particiónak, amelyiket választod. a bootconfigos file meg simán editorral szerkeszthető file. megadod benne a partició számát meg 1 nevet, h mit írjon...
5.ebbe nem megyek bele. de részben igazad van. de sztem pl nem win dolga, h linux lássa őt. ellenben h ő lássa linuxot már igen.
6. köhöm, enyhe túlzásnak szántam, már ezt is írtam...
7.a) azé gondolom, h drágább, mert hiánycikk...
b) ezt a linuxban csak IT zsenik winbe meg csak noobok vannak dolgot hagyuk.
c) az ECDL nem a win okatatás csúcsa, csak a hivatalos fajtából való és elég sok szintje van. pl ahhoz, h hivatalos tanár lehess, több szintnek is meg kell lennie, plusz 1 tanár képzésnek. Első 2 szinten semmi HW-s dolgot nem tanítanak, csak alap win kezelést. ráadásúl, pl az adminos képzés megint más.
8. ne keverjük a beidegződést a felhasználóbarátsággal. az a lényeg h ha leültetsz 1 szűz júzert a gép előtt akkor mac-en és winen simán elboldogúl, még linuxban csak a nehézségekbe ütközik. winről linuxra sztem könnyebb átállni mint macre, mert mac homlokegyenest más gondolkodást kíván.
9. 1 tény állításba kötöttél bele, a többi mind a szubjektív véleményem. az utóbbiak nem lehetnek pontatlanok, mivel pontosan az én véleményemet tükrözik.