:Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
-
hol van itt vita? neked minden vita,ami nem ért veled egyet bármiben? ez egy érdekes megközelítés, lehet megérne egy vitát! :)))) bár nem igazán lehet vitatkozni azon pl. a 10-es számrendszerben, hogy 1+1=2
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nos, én is sok önavanzsált 'profit' ismerek,akiknek alapvető fogalomzavarai vannak, főleg a számítástechnika területén. ne értsd félre, mindig mindenben bárhol lehet akár 101%-ban egyforma hanganyagok között is különbségeket hallani, ez pusztán csak körülmény, akusztika, aktuális hallásküszöb és emlékezés kérdése.
nem akarlak én semmiben sem befolyásolni, azt hallasz,amit akarsz, a te füleddel én nem tudok hallani, de a probléma az, hogy az alapfogalmakat kéne megérteni és elfogadni. két BITAZONOS fájl ugyanazon hangszűrőkön át megszólaltatva nem szólhat másként, mivel nincs különbség bennük!
amikor egy flac-et hallgatsz,akkor gyakorlatilag egy wave-et hallgatsz, amit valós időben kicsomagolsz (visszaszámít neked a dekóder).
hogy mi a különbség 2 egyforma wave között? előre megmondom, az emlékezet, az pedig csalóka,mint minden hifistánál. az egyik így hallja a dolgokat, a másik meg úgy,mivel az egész hifi dolog egy hatalmas nagy szuggesszió és szubjektivitás kérdésköre. nyilván nem akarok általánosítani, persze, hogy vannak különbségek, a nagyon szartól a nagyon jóig, de a különbség mértéke mindig emberenként változó.
sok olyan emberrel talákkoztam,akik a számomra gigantikus méretű különbségekre is csak pislogtak, hogy ők semmit sem hallanak. ilyen az emberiség 90%-a. olyannal is talákozta,akinek 5x ugyanazt bejátszottam és 5ből 3 nál mást hallott,pedig ugyanaz ment le, de csaltak az érzékei és az emlékezete is.
én is járok hifi körökbe, tesztekre, nem csak egy megmondó emberhez,mert az nem ad objektív képet, csak egy olyan szubjektívet,amiben minden hifista él(teti magát). magam is úgymond picit hifi bolond vagyok. voltam nem is egy olyan vaktesztem, amikor 1-1, direkt ilyen célokra válogatott mp3-ra mondta azt sok PROFI, hogy az tuti wav. (én is mondtam már ilyet) és persze ez megtörént már fordítva is.
és volt olyan is,amikor álltam-ültem a 3millás (elektrosztaikus) és istenített szélessávú hangfalak előtt és néztem ki a fejemből, hogy min kéne most csodálkoznom,mert semmi,de semmi érdekeset nem hallottam.
de a hifi az egy komolyabb téma, a wav-flac kérdés meg egy egyszerű és egyértelmű dolog.