:Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
-
bocsánat
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!legfőképp 1998-2004 között elterjed audio cd másolásvédelmeket a cd-dvd romok többsége valóban nem játssza le, pont emiatt hozták létre őket, de persze miután megtalálták a feltörésükre a megoldást, a zeneiipar is belátta, hogy felesleges jogdíjak és hercehurca csak az egész, és ha nem épp digitálisan,akkor majd analóg átjátszással fogják lemásolni a zenét, és úgy megy tovább warez-ba,tehát ugyanott vannak,ahonnan elindultak, nem tudják megakadályozni az illegálsi továbbvitelt, ezért aztán később fel is hagytak ezzel az egész ostoba és sokaknál problémás dologgal.
aki jártas volt az ilyen lemezek másolásában,annak a mai napig megvannak azok a CD-ROM-ok,amikkel az ilyen lemezek is vígan röhögve mennek a mai napig! nekem is van még egy a fiókomban. :))
alapvetően most azért ér sokat az a lemez,mert meg kéne venni a "gyári másolásvédelmet"? :)))
hisz a digitális kópia mint látható, rég megvan, elérhető,és ennyi.
az hogy a flac meg a wav szerinted nem egyenlő minőség (nyilván ugyanarról a forrásról beszélve) ,abba már szerintem nem is kezdjünk bele, ez nagyjából mutatja a technológiai ismereteid.
a flac egy fájltároló konténer formátum, egy matematikai (veszteségmentes) algoritmus,ami nem a hangokat tömöríti veszteséggel,mint pl. az mp3,mp4,aac,ogg stb. hanem csak a nyers audió (pl. wav) adatokat,mintha pl. rar-ba vagy zip-be tömörítesz valamit,majd a lejátszásnál valós időben kicsomagolod. az egyedüli különbség a hangzásnál csak az lehet, hogy egy egy adott kicsomagoló algoritmushoz (flac dekóderhez) kapcsolódó hangszűrő (pl. direct sound vagy elsődleges hangillesztő) mennyire precízen működik együtt a dekóderrel.alapvetően 99,9% -ban jól.
nagyon egyszerűen ki lehet próbálni, becsomagolsz egy wav-et flacba,majd ugyanazzal amivel becsomagoltad, kicsomagolod wav-be, ekkor (amit én már sokszor kipróbáltam és meg is mutattam a kétkedőknek) 100%-ban ugyanazon és ugyanannyi bitet kapsz majd,mint amivel elindultál, se többet, se kevesebbet (a wavből persze el kel távolítani minden létező nem audio fejlécet). így nem is szólhat másképp, de a nagyriktán előforduló esetleges számítási különbségek (ami a különböző dekódereknél) is max néhány bitnyi eltérést okozhatnak,ami legfeljebb is milliomodnyi hangkülönbséget jelenthet,tehát pl. 6 perc számhosszban 0,00345 mp-nyi különbség, ha ne pontos a dekódolás, ami emberre pontosan 0,000000000000000%-ban van hatással.