x7qm6o4e7cb4rxmcadpj.jpg:

Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!

• Howkeddlee #30697
    Sziasztok!

Kicsit off,és bocs érte,csak segíteni próbálok!
    Lifesgood: Olvastam itt,hogy az LG házimoziszetted (jelen esetben LG HT503PH a szett típusa) 500w-os,mert hogy az LG ennyit ír rá! Érdekességként megemlíteném,hogy nekem ennek a "nagytesója" :-)) van (LG HT903TA) ami 1000!!!w-os. :-) Volt nekem is előtte az 503-as de nekem a 4 állóhangfalas verziója volt!
    Én nem bántom az LG-t,mert nekem jó filmnézésre teljesen,néha még zenét hallgatni is jó rajta! Ez a szett nekem 120 azaz százhúsz wattot vesz fel a hálózatból,ami ugye nem kevés,de nem is sok! Ez max 2x20w/4ohm-nak felelne meg! Tény,hogy nagyon szól a cucc (bőven hangosabb mint az 503 volt) de ez teljesítményben sajnos csak ennyi!
    Anno volt egy sokat tudó műszerész mérnök ismerősöm (már elment rég... R.I.P.) ő erősítőket is épített. Ő mondta még anno nekem,hogy az a wattszám,ami rá van írva pl egy erősítő hátuljára,az a bennelevő meghajtó trafó áramfelvétele! Ez ugye semmiképpen nem több,mint az összes kimenő teljesítmény! Van erre valami egyenlet is (ezt annyira nem vágom!) de a lényeg,hogy a gyakorlatban pl egy a hálózatból 200w-ot felvevő erősítő 2x30-35w teljesítmény leadására képes 8ohm-on! Itt az erősítőm példája,egy NAD 3130 ami 200w-ot vesz fel a hálózatból.Itt láthatod,hogy ez az erősítő max 2x45w/8ohm körül tud leadni! (max!!!) 4ohm-on 70w-t tud! De a folyamatos leadása 2x30w/8ohm. Az tény,hogy a 4db 60/80w-os preludium hangfalaimat szépen meghajtja,de még ez is nagyon messze van az 1000w-tól!
    Bocs az off-ért. Ha esetleg bármi kérdésed lenne,vagy kíváncsi lennél még valamire,priviben beszéljünk! Maradok tisztelettel...

Üdv.Csaby