Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
Hát jó reggelt Uraim!
Tudom, hogy nem vagyok egy nagy tudományos ember, sőt, még csak okos sem. Biztos vagyok benne, hogy ti tájékozottabbak vagytok az ilyen dolgokkal kapcsolatban. A távcsővel kapcsolatban. Nem így értettem. Én ezt akartam sugallni nektek: én azzal, hogy nézem az eget a refraktorommal, az nem azt jelenti, hogy tudok is mindent az égitestekről, vagy érdekelne bármiféle számszerû adat velük kapcsolatban. Nem. Én azért nézem, mert SZÉPEK! Tudod? Nem érdekel, hogy milyen messze vannak, vagy milyen nagyok, mekkora az átmérőjük, mert ezek a számok emberi mértékkel, aggyal fel nem foghatóak. Szeretem tudni, mit látok, hogy a Jupiteren hány intenzitást kellene megfigyelnem megfelelő átmérő mellett, a Holdjai helyzetét, nevüket, a Holdi rianásokat, a Szaturnusz gyûrûit. Tudom, hogy mit látok, és elhiszem azt, amit látok. Láttad már saját szemeddel a Szaturnuszt 300x nagyításnál? Az Encke-rést? Le nem írhatók milyen szépek. Le nem írhatók, milyen messze vannak, és a számok nem jelentenek semmit. Én nem tudományos oldalról közelítem meg a dolgot. Szeretem csinálni, nézegetni őket, ez a hobbim. Így van. Még amatőr SEM vagyok, mert ennyit sem értek hozzá. Miért is érdekeljen olyan dolog, ami elképzelhetetlen? Mint a több százezer km távolság? Millió fényévek? Tudod, milyen gyorsan halad, mennyi utat tesz meg egy év alatt. Számok. De felfogni sohasem fogod.
Szeretnék másodszor is elnézést kérni, ha valakit felidegesítettem, vagy megbántottam, nem volt, ismétlem: NEM VOLT SZÁNDÉKOMBAN. Sajnálom...
További szép hetet!