Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
indedi #1047 Nem emlékszem a címére, de ne aggódj, ha azt mondod, hogy holdraszállás albumot szeretnék nézegetni és van a könyvtárnak, akkor oda fogják adni neked. Amikor én nézegettem anno, nem lehetett kikölcsönözni, csak ott helyben nézegetni. Manapság tudnak róla fénymásolni, szkennerezni, ha megfizeted. De ne másokat akarj meggyőzni. Győzd meg magadat. Az pont elég.
ezredmilliméteres szélességű kitakarás alatt az emulzión belül szóródik annyit a fény
Elértettél valamit. Nem a szálkereszt vonalvastagsága az ezredmilliméteres, hanem a szálkeresztek egymás közötti pontossága. És nem szóródik semmit. Mondtam, hozzá van szorítva. Próbálok szemléletes lenni. Üveglap, film, hátlap. Az üveglap jobb oldalán vannak a szélkeresztek. A filmnek a bal oldala a fényérzékeny emulzió. És az egész össze van szorítva a hátlap által. Nincs semmiféle "cselező fénysugár", és semmiféle "szóródás". Ezek buta beszédek csupán. Ezek az ipari mérőkamerák mérésre készültek. Az objektívük parallaxis hibája szinte kimutathatatlanul kicsi érték. Valóban arra valók amire tervezték őket. Minden kifogás csak buta okoskodás, hogy sikerülhessen kimagyarázni a valóságot. Azt, hogy ezek valóban hamisított képek.
Személyeskedéssel pedig nem foglalkozom.