Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • indedi
    Hali!

Az "eltűnő" szálkeresztek is kitárgyalt téma, és nem csalás.

Szerintem viszont az, csalás. Abban viszont már szinte biztos vagyok, hogy te sem tudod miféle dokumentumok alapján írom ezt. Mi lenne ha megnéznéd? Vgy te sem vagy az a könyvtárba járogatós fajta igaz?

nem teljesen párhuzamosan érkező fény gyakorlatilag "körbefolyik" a szálkereszt körül és eléri a filmet a kereszt alatt is

Nem, ez nem lehetséges. Aki látott már életében Hasselblad kamerát, aki kezelte is, az tudja, hogy a szálkereszt közvetlenül érintkezik a film fényérzékeny felületével. Nekifeszül. Nincs lehetősége ezeknek a cseles fénysugaraknak megkerülni azt.
    De más dolog is van. nem egyformák a szálkeresztek szárai, nem egyformák a közöttük lévő távolság, nem egyformák a vonalvastagságok. Más szavakkal élve: Nem Hasselblad kamera által készített képekről van szó, hanem olyanokról, amiket utólag hamisítottak. Például műszaki rajzoló tustollal húzogatták be a szálkereszteket. Még annyit, hogy ezek a szálkeresztek és a köztük lévő ezredmilliméteres tűrésű távolság azért van, hogy segítségükkel mérni lehessen. A tustollas belefirkálás pedig sok esetben 1-2 milliméteres eltéréseket is mutat a kb A4-es nagyságú analóg nyomdai eljárással (levilágítás) készült album képein. Ezek tehát valódi bizonyítékok, de mint mondtam nem arra, hogy nem járt ember a Holdon. Arra, hogy ezek a képek nem a Holdon készültek, nem eredetiek. A többi már csak logikus következtetés.

Elég jól körbeírtam. Már csak az maradna, hogy aki kételkedik, megnézze a könyvtárban azt amiről beszélek. De miért van olyan érzésem, hogy ez nem fog bekövetkezni?