Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
indedi #1036 Gyönyörű album volt és hatalmas. A fényképek minőségét nem érheti kritika. Szerintem jobb könyvtárakban most is meg lehetne tekinteni.
Természetesen tudom, hogy azok akik ilyen fórumokban durváskodnak szájkaratéznak, biztosan nem fognak elmenni ilyesmiért a könyvtárba, vagy talán még életükben nem is jártak ott. Én ettől függetlenül tudattam, hogy van ilyen és érdemes megnézni. Ha valaki tisztán akar látni a kérdésben, ahhoz megbízható információt kell gyűjtenie. Az Internet -mint információforrás- ehhez rendszerint kevés. A fényképek kicsik, tömörítő algoritmusokon estek át, ami torzítást, plusz hibákat generál. Ezekből tehát nem lehet elemzéssel leszűrni a kellő információt. Viszont ha kinyitok egy ilyen albumot, és látom, hogy a szálkeresztekkel manipuláltak (például nem egyforma méretűek), akkor nagy biztonsággal és azonnal levonható a konklúzió, hogy bizony az akkor egy hamis kép. Ha aztán ilyenből sok van, -és abban az albumban mind ilyen volt-, akkor az ember egyértelmű következtetésre tud jutni. Természetesen nem arra, hogy nem jártak ott, hiszen lehet, hogy valamiért nem sikerültek a képek, és blamázs lett volna ha ez kiderül, ezért pótolták őket. Bár Hasselblad kamerákat vittek magukkal, és azok nem szoktak elromlani. De természetesen ettől még más tényezők is fennállhattak. Például nem tudták megfelelően kezelni őket, vagy egyéb olyan fizikai hatás (pl sugárzás) érhette a filmet amitől azok aztán nem voltak dicsekvésre valók. Pedig az egész útnak éppen a dicsekvés volt a célja.