• szombi
    A .mov és a .rm lejátszással kapcsolatban ki kell ábrándítanom mindenkit:
    A Real Alternative kodek telepítésével a .rm fájlok csak a mellékelt ,,Media Player Classic''-al lehet lejátszani, mással nem. kodek ide, kodek oda...
    A QuickTime Alternative már valamivel jobbnak mondható, de mégsem az.
    A csomaggal telepítendő ,,Media Player Classic'' megegyezik a Real-nál telepítettnél, ezért kihagytam.
    .MOV lejátszás más lejátszóval: kép meg minden funkció megy, de hang nincs.
    Lejátszás Medis Player Classic-al: Kép van, minden funkció megy, hang is van... de csak az egyik hangszórón, holott emlékezetem szerint
    az általam máig is rengeteget szidott QuickTime lejátszó tökéletes sztereó hngot adott...
    Én lelkes híve vagyok annak a nézetnek, hogy mindenki saját maga választhassa meg a lejátszóprogramot, amit használ.
    Ez a fajta ráerőltetés az alternatív lejátszókra szerintem teljes mértékben jogtalan.
    Ezért találták ki a ,,codec'' fogalmát! Csak néhány csodabogár(Apple, RealMedia) kibújt alóla,
    mert féltette, hogy a sz*r lejátszójával nem tud pozíciót szerezni. Ahelyett, hogy újragondolták volna a lejátszót...
    Nem célom senkit sem ráerőszakolni, de szerinem a crystal a legjobb(Windows alá), és a CrystalFree(ami most van nekem)
    funkciók és szolgáltatások terén semmiben sem gyengébb Professional társánál.
    Ja, és ki tudja használni a processzor összes képességeit, legyen Intel vagy AMD,
    ezáltal lassabb gépeken(500 MHz körül, 100MHz FSB) egy normálisabb videókarival szinte bármit lejátsz. És a rendszermemória 50%-át is felhasználhatja, persze beállítás kérdése.
    Ha lejátszás közben akarsz valamit állítani, csak húzd a bal szélre az egeret(teljes képernyőn is),
    kattints a megfelelő beállítógonbra, és használd az egereden a scroll-t. Láss csodát...
    Szóval! Ha ilyen lenne a Quicktime vagy a RealPlayer, akkor biztosan nem fakkolnék amiatt,
    hogy a kodekek telepítése ellenére sem a Crystal, sem a többi lejátszó nem tudja lejátszani a kérdéses videókat...
    A Windows Media... Egy csomó szolgáltatással ellátták, csak a dolog szépséghibája, hogy ezeket az átlagfelhasználó nem használja...
    És a szín-meg fényerő, satöbbi beállítások is hiányoznak belőle. Na meg az internet-ablak funkció...