Filmkereső
  • Spangi
    Sziasztok!

Gondoltam, Ti is gyakorlott tv nézők vagytok, így hátha tudtok nekem segíteni a következő talány megoldásában.

Keresek egy régi magyar tv filmet/játékot, aminek nem tudom se a címét, se a szereplő gárdáját.
    Aranyos nem?
    Mindössze a történetre emlékszem, amely nagyjából a következő volt:
    valamikor éjjel (talán éjfél körül) megjelenik egy régi vágású titkár kinézetű emberke egy orvos lakásán, hogy elvigye a dokit (talán a Mensáros??) egy beteghez. Kisebb egyezkedés után, a doki kötélnek áll, és elmennek. Talán lényeges szempont, hogy ekkor megáll az idő (ezzel sokat kombináltam, de nem sokat segített). A beteghez érve megállapítja, hogy valóban nagy a gond, segítség nélkül a beteg meghal. Valami úton-módon kiderül, hogy a beteg maga a Halál. A doki persze elkezd kombinálni, hogy ha a Halál meghal, akkor nincs aki tovább folytassa a 'munkáját', azaz nem hal meg ezután senki. Hosszas vívódás, és egy pár vesztegetési kísérlet után úgy dönt, hogy csak látszólag kezeli a beteget, ám valójában hagyja meghalni. Itt jön a történet csattanója, a titkárról kiderül, hogy Ő a Halál fia. Tehát a doki hiába ölt, a srác tovább viszi apja hivatását.
    Ennyi, amit tudok róla. Sajnos ez nem igazán elég a film beszerzéséhez, ezért kérdezném, nem tudtok-e valami infóval kisegíteni?
    A Halálnak halála, és a Megáll az idő című film kizárva, sajna nem az. Legalább is ha jók az eddigi információim. Évjárat szerint úgy a 70' évek végére, 80' évek elejére tenném, és értelemszerűen a Tv1 adta le. Ha jól emlékszem egyébként több, talán 3 kis történet volt a filmben, ezek közül az egyik volt ez.

Hát ennyi, kíváncsi vagyok, Ti mire juttok vele. Nagyon jó lenne, ha valami jó tippet tudnátok adni.