• Laci73
    #12
    Ez a rendszer az Achelon (Echelon). Már legalább tíz éve működik, és nem csupán az USA kommunikációs rendszereit (telefonhálózatok,Net,rádiózás) figyeli, hanem az egész világot lefedi.

    Fie: ne a PC-ből, és az onnét ismerős hardverelemekből indulj ki. A kilencvenes évek közepén, még az idősebb Bush elnöksége alatt amerikai tudósok egy csoportja kéréssel fordult a kormány és a szenátus felé: ebben azt kívánták, hogy a hidegháború befejeztével az amerikai kutatók által felhalmozott tudásanyag egy részét hasznosítsák az egész emberiség számára. Dick Chaney - az akkori védelmi minszter, később alelnök - határozottan megtagadta ezt. Érve az volt, hogy az USA tudományos-technikai elsőbbségét mindenáron biztosítani kell. A tudósok csak annyit nyilatkoztak, hogy forradalmi áttöréseket értek el elsősorban a kommunikáció, az IT és a lézertechnika területén. Vajon milyen rendszerek működnek titkos kutatólaboratóriumok vagy atombiztos katonai bunkerek mélyén?

    Neo-ra visszatérve: nekem, öreg anarchistának ne papolj :) A filmben nem nehéz felismerni a párhuzamot a kisember boldogulni akarása és a fennálló multikapitalista világrend globális pénzuralma között - ám Neo-k nincsenek. A változást mindig a belső bomlás hozza el: ez vár majd az önhitt és olyan hatalmasak látszó Óperenciás Nagytestvérre is.