echo#94
"A materialisták szerint csak a vegyületek egymásrahatásából keletkezünk, elektromos-kémiai folyamatok hatására kelünk életre, majd ha folyamat irányíthatatlanná válik....vége az egésznek.
Igen, a mat.isták feltártak már nagyon sok kémiai-fizikai-bioelektromos folyamatot, de sem a tudatot, sem az intelligenciát, sem azt a valamit nem találták, amit a vallás léleknek nevez."
Szerintem senki sem mondja azt tutira, hogy nincs olyan, hogy lélek vagy tudom is én miféle egyéb földöntúli dolog, csak úgy tűnik, hogy elég kényelmesen megérthető/leírható a világ ezek nélkül. Azaz elképzelhető egy épp ilyen világ ezek nélkül is. Akkor meg miért tennénk fel ezeket az extrákat. Ja és eléggé úgy tűnik, hogy a tudat se nagyon ússza meg az ilyen fajta leírást, mert ha bizonyos jellegű agyi/idegi károsodás vagy változás egybe esik bizonyos módokkal ahogy a világot tudatosan élményszerűen stb. megéled. Pl májkárosodás/sárgaság(vagy ilyesmi) befolyásolja a vizuális és íz érzeteket, vagy gondolj csak a rengeteg tudat módosítóra pl antidepresszánssok vagy az LSD :D Úgyan ez van ha bele piszkálnak a fejedbe. Erre épít a Sony is. Persze ezek nem túl szép kilátások, a halál után kiröppenő lélek szempontjából, de nagyon erre mutatnak a dolgok. Ja és mindezek ellenére lehet(talán kell is) bízni benne hogy valahogy mégsem így van, de az már szerintem valami érvelhetetlen és ennél fogva egyéni privát dolog.(mondjuk ha ez esetleg tényleg így van kérdés mi keresni valójuk van a vallásoknak, pláne az olyanoknak akik érvelni és meggyőzni is próbálnak...)