• dez
    "Vagy más téma vagy nem más, szerintem ez nem lefutott ügy. Simán lehet, hogy mint LowEnd is írta, az agy software-e és kész."

Hát, akkor hidd ezt, ragadj itt le, és itt le is zárhatjuk a csevegést.

"Szerintem simán lehetne kísérletezni: fickót meghalasztják, majd visszahozzák és kikérdezik. Volt is ilyen film. És lenne bőven önkéntjelentkező az utolsóstádiumban lévő halálos betegek között, így etikai problémák se nagyon lennének."

És mi van, ha nem tudják visszahozni? És egyátalán, hogy "halasztják meg"? Biztos nem lennének etikai problémák... :)

"Ja és azt nem értem, hogyhogy csak néha fordul elő, egyeseknek van lelke aki kiszál másoknak nincs, vagy néha kiszál néha nem?"

Pl. lehet, hogy egyszerűen nem emlékeznek rá. Az is lehet, hogy egyeseknek könnyebben "száll ki", stb.

"Egyébként meg az, hogy sokk lenne az fix, teljesen ellentmond természetes világképünknek ami Xezer év alatt kialakult."

Ezt ugye nem mondod komolyan? Vagy te tényleg csak az ősmaterialista világképet ismered? (Ami mellesleg 2-3 évszázados.)

"Ja és halálközeli élményről tényleg lehet olvasni, de nem megbízható kiadóktól, szerzőktől, ahol sok egyéb misztikus izé jelenik meg, amiket állítanak egyáltalán nem dokumentált vicc. Amit te mondtál azt azért kérdeztem, mert azt mondtad tudományos munka foglalkozik vele."

Miért gondolod, hogy pont ezzel nem foglalkoznának tudományosan is? Mert "lehetetlen"? Nem mindenki gondolja úgy.