• echo
    "Kisérletekkel? Mire gondolsz? Ne felejtsd el, hogy itt emberi agyakról, olletve a pszichéről van szó. Túl sokat nem lehet velük kisérletezni."

"Már megint elfelejted, hogy itt az emberről van szó, és a pszichéről. A fizika a világ azon részével foglalkozik, amit matematikai modellekbe tud foglalni. Részecskék, erők, stb. A psziché kicsit más téma."

Vagy más téma vagy nem más, szerintem ez nem lefutott ügy. Simán lehet, hogy mint LowEnd is írta, az agy software-e és kész.

Szerintem simán lehetne kísérletezni: fickót meghalasztják, majd visszahozzák és kikérdezik. Volt is ilyen film. És lenne bőven önkéntjelentkező az utolsóstádiumban lévő halálos betegek között, így etikai problémák se nagyon lennének. Ja és azt nem értem, hogyhogy csak néha fordul elő, egyeseknek van lelke aki kiszál másoknak nincs, vagy néha kiszál néha nem?
    Egyébként meg az, hogy sokk lenne az fix, teljesen ellentmond természetes világképünknek ami Xezer év alatt kialakult.
    Ja és halálközeli élményről tényleg lehet olvasni, de nem megbízható kiadóktól, szerzőktől, ahol sok egyéb misztikus izé jelenik meg, amiket állítanak egyáltalán nem dokumentált vicc. Amit te mondtál azt azért kérdeztem, mert azt mondtad tudományos munka foglalkozik vele.