Quantum-számítástechnikában eddig elért eredmények
  • takysoft
    #9
    jelenlgi tudasom szerint a kvantum szgép azt jelenti, hogy a világ lehetoségei szerint a leggyorsabb számítógép, amit ember valaha csak építhet.
    nemcsak a legeto legkisebb elemekbol all(molekulak ugye), hanem matematikailag a leheto legtokéletesebben van kiépítve, tokéletes operácios rendszerrel(ebbe ne menjunk bele).
    a számítogépek sebessége ezután természetesen már csak a molekulák mennyiségétol fuggenek.
    persze azt ne felejtsuk el, hogy maguknak a kábeleknek, a memoriának, az adattárolo eszkoznek, mindnenek ilyen gyorsnak kell lenniuk. winyo ugye rohadt nagy lenne, kabel pedig nem nagyon lenne. a tokeletes gyorsasag ertelmeben egybeepitve lenne az egesz geppel, minden egy alaplapon, ami tokeletesen meg van tervezve. ilyen laptop szeruseg.
    atatatviteli kabelek... inkabb csak az output/input eszkozoknél, mint a perifériáknál, háttértároloknál lenne.
    a kabel mindent lassit.
    ilyen szempontbol egy kvantumszamitogép létrehozása még nagyon gyerekcipoben van. ha lesz is ilyen valaha, nem hinnem, hogy egyetlen cég hozza majd létre. inkább minden részét más cég. vagy állami project, mint most a fúziós erömű az EU-ban.
    na az megint egy szép tészta. Ha valamit elbasznak, és felrobban..... tyűbazz. az nem chernobil lesz ám! ha felrobban, akkor az kikap egy Európa sugarú darabot szeretett földgolyónkból. Tennék inkább az elsőt a japánokhoz, ne ide franciaországba:) persze ha osszejon nekik, akkor meg tobb energiát csinálhatnak, mint amennyit a foldgolyo valaha is szukségeltetik. és vizbol. kornyezetbarat.
    majd ezek fogják meghajtani a kvantumszámítogépeket(amik ugye természetuknél fogva alig fognak energiát használni, csak amennyi éppen kell nekik)
    azokon nem lesz hutoventi, meg hasonlo, hisz pont annyi energiát vesznek fel, ami kell nekik.
    és nem fognak olyan konnyen elromlai, hisz nincs venti, a vinyo meg nem mechanikus.
    majd biztos lesznek rá PC emulátorok:) mint a VmWare
    meg majd lesz hozza hologramos monitor, meg rákapcsoljuk az agyra, azt élöben doomozunk:)
    járjuk ki a végét. bár ezek a nand, nor kapuk még a PC-be is bejohetnek.
    nem kell kvantumszamitogép, ha gyorsat akasz, elég a proci belseje az:)
    már azzal is fel lehetne torni bármilyen létezo védelmet.
    engem inkább a kvantum-adattarolo érdekel. Kihasználja majd az anyag teljes tárolókapacitását. szép lenne. millio terrabyteos flashdrive:)
    fokozatosan fognak ezek megjelenni. meg aztán eloallitani is nehez olyan vinyot, aminek minden atomja matematikai pontossaggal a helyen van:)
    még most is sok az anyaghiba a gépekben(lásd: sok proci huzhato, sok nek, ugyanaz a tipus)
    szeretettel várjuk az ujitásokat!