Blender
  • repvez
    Mondjuk azt nem értem miért gyorsabb ha mindent billentyü kombokkal kell csinálni azzal szemben , hogy az egérrel a manupulátorokkal mindent meg lehet tenni mint maxban.

Álltalában esténként van időm foglalkozni ilyen dolgokkal, hát ugy esélytelen bármit is csinálni ha nem világitom meg a billentyüt.
    Meg minek ez az állandó object és edit modba való lépegetés .
    Arról nem is beszélve, hogy maxban a modellezéshez szügséges dolgok állandoan ott vannak szem elött és végig tudod pörgetni egérrel ha nem is tudod hogy hol van de igy megtalálni és egyből tudod az értékeit állitani.Eddig nem nagyon jöttem rá, hogy a kezelés mitől lenne jobb vagy gyorsabb mint a másik rendszerek.

Egyébként van valahol valami beállitás ami segit valami hardweres gyorsitást bekapcsolni? Mert kb 1000 polygonnál tartok, de a vertexek csak késéssel mozognak az egérhez képest. Pedig azért nem olyan gyenge a gépem. ( x4 965, 8gb ram és egy 4850es 1gb VGA)

Egyébként a referencia képeket , hogy tudom mozgatni a 3 tengely mentén, mert csak 2 mentén engedi,de igy egy nézethez, hogy adjak meg tobb keresztmetszeti képet? front nézetbe egymás mögé vagy 7-8 refképet kéne betenni.

megtaláltam én is ezeket a PFD-eket, hát rengeteg mindent kéne fejbe tartani és a gombkiosztás sem egyértelmű